Marko Mihkelson: kas Kurski lahing toob sõjas murrangu ehk mida ma kuulsin lahingutes osalejatelt?

Rindejoonel koos Ukraina sõduriga. Foto: Erakogu

Ärge segage meil võitlemast ja võitmast, ütles eriülesannetega drooniüksuse võitleja lühidalt vastuseks küsimusele, mis aitaks seda sõda kiiremini võita.

Ukraina kirdeosas asuv Sumõ linn on Vene piirist vaevalt 30 kilomeetri kaugusel. Täpsemini Vene piirist, mida praegu kontrollivad mõlemalt poolt Ukraina relvajõud. Mõni päev tagasi käisin seal koos NAFO erikonvoi liikmetega, et anda Ukraina rindeüksustele üle meie endi poolt Tallinnast kohale viidud kaks maasturit, droonitõrjevahendid ja muu varustuse. See andis võimaluse vahetult lahingutes osalejatelt kuulda, mis Kurski suunal tegelikult sünnib.

Marko Mihkelson

Marko Mihkelson on ajaloolase haridusega ajakirjanik ja poliitik. Ta on töötanud Postimehe Moskva korrespondendi ja peatoimetajana ning juhtinud Riigikogus väliskomisjoni, Euroopa Liidu asjade komisjoni ja riigikaitsekomisjoni. Ta on raamatute "Venemaa: valguses ja varjus" ja "Murdeajastu" autor, kirjutanud õpikutekste ning analüüsinud rahvusvahelisi sündmusi nii Eesti kui välisajakirjanduses. Edasis kirjutab Marko Mihkelson kord kuus Eestile olulistel välispoliitilistel teemadel. Loe artikleid (86)