Suur suvine Riia reisijuht: kus süüa ja magada, joogat teha ja jalutada

Riia kanalituur viib mööda kaunitest kurioosumitest, nagu näiteks Jaapani ja Hiina paviljonid ning isegi üks tuletorn, aga ka väärikatest ülikoolihoonetest ja teatritest. Foto: Shutterstock

Riia tähistab 17. augustil oma 823. sünnipäeva, katab selle puhul kogu südalinna täitva pidulaua – nimetades seda maitsete festivaliks – ja süütab tordiküünalde asemel elavast tulest installatsioonid. Põhjuseid Riiga sõita leiab aga muidugi ka igal muul päeval.

Kui Riia oleks vinüülplaat, oleks selle A-poole lood loomulikult vanalinn ja juugendkvartal, aga B-poolelt, mille palad mingil arusaamatul põhjusel kunagi edetabelite tippu ei jõua, leiaks Āgenskalnsi ja kvartali, mis jääb keskturu taha mastaapse Teaduste Akadeemia hoone ümber; hommikujooga kunstimuuseumis ja veidra ning võrratu teatrimuuseumi; ohtlikult head vintage-poed ja veel paremad katusebaarid. Mõlemale poolele jätkub ka häid hotelle, mitu neist isegi spaaga, hommikusöögi kõrvale serveeritud vahuveinidest rääkimata.

Silvia Pärmann

Silvia Pärmann on Edasi kaasautor, fotograaf ja ajakirjanik, kes on viimased kümme aastat toimetanud mitut arhitektuurile, disainile või moele keskenduvat ajakirja. Loe artikleid (273)