Moelooja Cärol Ott: tuleb panna natukene üle võlli, sest see toobki sind teiste seast välja. “Kes on kes Eesti moes”

Cärol Oti loomingus tuleb esile oskuslik materjalide kombineerimine ja Eesti põhjaranniku saarte lugude jutustamine. Foto: Iris Kivisalu.

Moelooja Cärol Ott on viimased kuus aastat silma jäänud nii oma Põhja-Eesti saartest ja kalatööstusest inspireeritud loominguga kui järjekinda auhindade noppijana erinevatel moesündmustel. Viimati lisandus sellesse ritta Estonian Fashion Festivali kõige jätkusuutlikkuma disaineri tiitel, mis ta Kopenhaagenisse ideid ammutama ja oma kollektsioone tuulutama viib.

Cärol Ott üllatab mitme faktiga enda kohta, muu hulgas sellega, et Eesti Kunstiakadeemiasse sisse astudes jäi ta esimese hooga täpselt joone alla üheteistkümnendaks ja sai lahinal paar päeva kodus nutta. Meeldejääv käekiri ja uskumatu visadus ei paistnud vastuvõtukomisjonile ilmselt nii selgelt silma kui hiljem Hõbenõla või Euroopa Noorte Moedisainerite konkursi žüriile. Südasuvel räägime lisaks Cäroli loomingule muidugi suvedest Pranglil, aga ka tööst moetoimetajana ja sellest, kui palju ühe moeettevõtte ülesehitamine energiat võtab – ja samas ka annab.

Silvia Pärmann

Silvia Pärmann on Edasi kaasautor, fotograaf ja ajakirjanik, kes on viimased kümme aastat toimetanud mitut arhitektuurile, disainile või moele keskenduvat ajakirja. Loe artikleid (273)