Oksana Tandit: tänu Lotmanile oskan lugeda peidetud sõnumeid ja märke, luua paralleele ning tõlgendada. “Kes on kes Eesti moes”

Ukraina juurtega eesti moedisainer Oksana Tandit on enda sõnul loomult improvisaator ja probleemidele lahenduste otsija, mis väikesel turul ja kriisidest koosneval ajastul on lubanud välja tulla tähendusrikaste ja meeldejäävate kollektsioonidega. Foto: Iris Kivisalu.

Leppides kokku intervjuud üle 15 aasta siinset moepilti kujundanud Oksana Tanditiga, kelle südameasjaks on olnud ka kohalike brändide omavahelise koostöö suurendamine ja nende jõudude ühendamine välisturgude vallutamiseks, hakkab ta rubriigi nime kuuldes südamest naerma. “Seda tahaks ma ise ka teada, kes ma Eesti moes olen!” ütleb Ukraina juurtega disainer, kelle tee Eesti moodi on kulgenud läbi Juri Lotmani semiootikaloengute ja koreograafiaõpingute. Luban, et vähemalt selle mõistatuse me intervjuu käigus lahendame.

Oled Eesti moemaailmas tegutsenud nii moelooja kui Eesti disaini eestkõnelejana juba aastaid. Kui vaatad tagasi sellele ajale, mil otsustasid oma moebrändi luua, siis kuidas Sa ise ja Sinu lähenemine moele nende aastatega muutunud on?

Silvia Pärmann

Silvia Pärmann on Edasi kaasautor, fotograaf ja ajakirjanik, kes on viimased kümme aastat toimetanud mitut arhitektuurile, disainile või moele keskenduvat ajakirja. Loe artikleid (260)