Marko Mäetamm: kunstniku igapäev ehk studio visit

Stuudio I Foto: Marko Mäetamm

Minult on tihti küsitud, et millega ma oma päevi täidan. Et olen vabakutseline kunstnik ja justnagu midagi tegema ei pea ju. Et millega ma oma aega sisustan.

Tegelikult on nii, et neid asju, mida vabakutseline kunstnik eluspüsimiseks tegema peab, on tohutult. Võrreldamatult rohkem erinevaid tegevusi kui mistahes mõnda kindlat ja nö ortodoksset ametit pidav inimene üldse ette kujutada oskab. Üks nendest loendamatutest asjadest, mis vabakutselise kunstniku ellu vaieldamatult kuuluma peab ja on lausa tõepoolest eluliselt vajalik, on näiteks studio visit ehk eesti keeles stuudio visiit. See on niisugune asi, et keegi tuleb sulle ateljeesse ja sa näitad talle oma töid. Ja räägid huvitavaid lugusid sinna juurde. Eesti väiksuse juures on kindlasti hea kui see inimene on välismaalane, sest siis on lootust, et hiljem äkki midagi juhtub – saad kutse kusagil huvitavas kohas näitusel osaleda või midagi.

Marko Mäetamm

Mäetamm Marko on kunstnik. Tema töödes leiab kommentaare nii ta isiklikule elule kõige intiimsemal tasandil kui ka teda puudutavatele-mõjutavatele sündmustele meid ümbritsevas ühiskonnas laiemalt. Marko kirjutab ja joonistab Edasile sellest, mis tundub tema arvates oluline ja mis võiks korda minna ka Edasi lugejatele. Loe artikleid (100)