Raivo Vare: muutujatest tänases rahvusvahelises ruumis

Raivo Vare. Illustratsioon: Toon Vugts

Nende ridade kirjutamisel on päevakorral viis olulist muutujat, mis mõjutavad ka laiemalt rahvusvahelisel areenil toimuvat, aga jõuavad otsapidi ka meie arenguid raamistama. Neist kolm puudutavad vormiliselt Ukrainas toimuvat sõda, ülejäänud kaks aga ka muid, sh. demokraatia arenguid. Viimastest alustakski.

Valimiste keerdkäigud USA-s, Mehhikos, Indias ja LAV-is

Räägiks demokraatia pidupäevast, milleks ikka kutsutakse valimisi. Kuivõrd sel ja järgmisel aastal on üldvalimisi parlamentidesse ja riigipeadeks maailmas ajaloolises mõttes pretsedenditult palju, sest nad toimuvad 78 riigis ja hõlmavad üle 4,2 miljardit inimest, siis on arusaadav, et kõigi nende jälgimine käib igaühele üle jõu. Kuid neljadel valimistel tahaks küll põgusalt peatuda.

Raivo Vare

Raivo Vare on hariduselt jurist, lõpetanud Tartu ülikooli õigusteaduskonna ja EBSi magistriprogrammi cum laude. Olnud riigiminister ning teede- ja sideminister, tippjuht pangandus- ning transpordi- ja logistikasektori firmades. Tegev paljude avaliku sektori ja erialaorganisatsioonide, samuti eraettevõtete juhtorganites. Kord kuus vahendab Raivo Vare Edasi lugejatele oma mõtteid tähenduslikest rahvusvahelise elu sündmustest. Loe artikleid (103)