Valner Valme: geeniuse ettearvamatud manöövrid pimeduses. Tricky kontsert Amsterdami Paradisos

Tricky. Foto: Shutterstock

“Kontsert on ka etenduskunstiteos, performanss, kunstiakt. Nii me võtame geeniuse manöövreid vastu täpselt nõnda, nagu tal sel hetkel pakkuda on või nagu ta neid esitada suvatseb,” ütleb Valner Valme Tricky kontserdi kohta.

Kõigepealt ühest tähelepanuväärsest majast. Soovitan kõigile muusikahuvilistele, kes pole veel sattunud: vähemalt kord elus tuleks Amsterdami Paradisosse minna. See on parimaid – ja ka kuulsamaid – kontserdipaiku Euroopas. Seal on 56 aasta jooksul esinenud küll kõik popmuusika tähtsamad nimed, keda võime ette kujutada: Sex Pistols, David Bowie, Rolling Stones jne kuni Duran Duran, Siouxsie And The Banshees, Daft Punk jne kuni Fat White Family, Jessica Pratt, Dua Lipa jne – vaata mis stiili prillidega tahad, igasse kategooriasse lähevad rasvased linnukesed kirja. Põhimõtteliselt on iga nädal kohal paar maailmanime, Trickyst järgmisel ja ülejärgmisel päeval astusid üles Air ja Róisín Murphy, 1500 kohaga saal on pidevalt välja müüdud, Air’ist jäimegi ilma. Kevadel on tulemas teiste seas Pixies, The Roots, Kacey Musgraves – huupi nimetades kõlavaid nimesid, mis nende kodulehelt silma jäävad, illustreerides fakti, et tegemist ei ole kitsama suunitlusega kohaga, vaid tõesti mekaga, mis teenindab kokkuvõttes pea kõiki muusikafännide segmente.

Valner Valme

Valner Valme on kultuurikriitik. Edasi kultuuritoimetaja, elektroonilise muusika saate "Lift" (IDA Raadio) juht. Loe artikleid (252)