Leslie Laasner: tseruleaanne tagatiib. Mängumuutjatest motospordist muusikani

Leslie Da Bass I Foto: Inga Vatsk-Laasner

Multitalent Leslie Laasner kirjutab rokenrollilikus võtmes nähtustest, mis muutsid mängu eri valdkondades alates motospordist kuni kunsti ja muusikani.

Kusagil kaugel kuuekümnendatel. Kujutame ette, et see juhtus sellises hollywoodilikus stilistikas. Umbes sarnases üldistuses ja koloriidis nagu film “Ford vs Ferrari”. Kuum Itaalia suvi, päike on juba õhtusse vajumas. Vana mahajäetud ringraja boksialasse keerab plärinal Fiat Abarth 695 SS ehk esse-esse, suitsuvine järel. Auto peatub kiiksatades otse kaamera ees. Kaamera tõuseb aeglaselt ja saadab autost väljuvat pilooti. Oletame, et ta nimi on Alessandro. Alessandro on ilmselgelt megaleilis. Ta ronib pisikesest võidusõidumasinast närviliselt välja, võtab käest oma sõidukindad ja virutab need plekise matsatusega vastu auto katust. Sama teed lendab tema kiiver, mis põrkab katuselt edasi ja lendab laperdades boksi sügavusse, jäädes karussellina keerlema nõutute nägudega Abarthi mehaanikute jalge ees. Nad on proovinud kõike. Alessandro hakkab emotsionaalselt auto ümber žestikuleerima, nagu oleks keegi tema pitsale ananassikonservi peale kallanud. Me ei saa aru, mida ta märatseb, sellel filmil pole subtiitreid; aga viidates auto tagaosale, kus asub selle auto mootor ja eraldub visisevat auru, saame aru, et midagi on pekkis. Rinkapüss kuumenes ilmselt jälle üle ja sedasi jääb trofee koju toomata ja maailmale tõestamata, et me muutsime mängu.

Leslie Laasner

Leslie Laasner, esinejanimega Leslie Da Bass on muusik ja helilooja. Lõpetanud Tartu Kunstikooli ja EKA. Töötab loovjuhina oma ettevõttes Utopia. Motoentusiast. Loe artikleid (3)