Teadusajakirjanik ja literaat Indrek Rohtmets: kooliajal meeldis mulle enim teekond koolist koju, mil sai uurida putukaid, konni, linde ja taimi. “Eriline 1953”

Indrek Rohtmets. Foto: Iris Kivisalu

“Kooli ajal käisin mõne korra mingitel ülerajoonilistel looduse tundmise konkurssidel, mille võitmise eest mulle kiituskirju anti. Klassijuhataja kirjutas kõigele sellele vaatamata keskkooli lõpus mu iseloomustusse, et ma ei sobivat ülikoolis õppimiseks. Õnneks ei peetud seda iseloomustust ülikoolis määravaks. Kui ma seda õpetajat aastaid hiljem Väike-Maarja alevi vahel kohtasin, siis asus ta mind suisa lipitsedes kiitma. Olin tolleks ajaks juba Horisondi peatoimetaja ning ka televisioonis üht-teist teinud,” meenutab teadusajakirjanik Indrek Rohtmets.

Intervjuusarjas “Eriline 1953” usutlevad Peeter Raidla ja Raul Rebane tuntud inimesi, kes sündinud 70 aastat tagasi, juhtumisi Stalini surma-aastal. Sarja idee autor on Raul Rebane (samuti sündinud 1953), kelle sõnul näib see aastakäik Eestis mõneti ebatavaline. Ta avastas, et sellel aastal sündinute hulgas on vähemalt 200 inimest, kes on ühiskonnas ühel või teisel kombel tõsiselt silma torganud. Ja see tundub tohutu number olevat.

Peeter Raidla

Peeter Raidla on majandusajakirjanik, MTÜ Fond Eesti Majanduslugu juhataja. Loe artikleid (11)