Fotolugu: Kunnar Karu 10 emotsiooni Džomolungmalt

Mount Everesti ekspeditsioon. Foto: Kunnar Karu, erakogu

Alpinist Kunnar Karu vallutas seitsmenda eestlasena maailma kõige kõrgema, Mount Everersti (Džomolungma) mäetipu. Siin on tema 10 emotsiooni ja hetke sellelt teekonnalt koos piltidega.

Everesti baaslaager: maailma suurim alpinistide linnak

Igal hooajal koguneb Everestile baaslaagrisse üle 1000 inimese – tublid pooled neist on alpinistid, kes on kokku sõitnud üle kogu maailma, et proovida tõusta maailma kõrgeima mäe Mount Everesti tippu. Ülejäänud 500 on kohalikud giidid, kandjad, kokad jm abilised, kes annavad endast parima, et võimalikult paljud jõuaksid maailma katusele. Everesti suurim laager on üle kilomeetri pikk ning ühest otsast teise jalutamine võtab tubli tunnikese. Asudes 5300m kõrgusel on see tavalisele matkale kirsiks tordil, kui jõutakse Everesti baaslaagri matkal laagri algusesse laagrit piiluma. Alpinistidele on see aga peaaegu 2 kuu vältel teiseks koduks.

Kunnar Karu

Kunnar Karu on Nipernaadi reisiklubi matkajuht ja alpinist. Tema reisikirjad viivad lugeja erinevatele mäetippudele, tuues koju kätte ka vaated pilvepiirilt. Loe artikleid (18)