Podcast “Hakkame tegutsema!Rasmus Rask: kõik on võimalik!

Tänase loo kangelane on Rasmus Rask. Rasmusel on jagada põnev lugu, kuidas ta palgatöölt ära tuli ja ettevõtjaks hakkas. Praegu on ta Eesti ühe tuntuma jäätisebrändi La Muu üks loojatest. Intervjuus jagab Rasmus oma mõtteid ja arvamusi ettevõtlusest, tootearendusest ja vabatahtlikust tööst: miks ta turvaliselt palgatöölt ära tuli, kuidas ettevõtlusesse jõudis, kuidas La Muu kontseptsioon tekkis ja miks hakata vabatahtlikuks.

Mõtteid vestlusest:

  • Ettevõtluse juures on oluline leida endale kiiresti partner. Mulle tundub, et alustamisel on oluline see, et ei jääks üksi. Parem on omada koheselt kedagi, kellega asju arutada, sest üksi võid oma mõtetega kiiresti kinni joosta.
  • Oma niši leidmine on oluline. Kui takistused tekivad, siis see ei tähenda, et pead kohe ära lõpetama, aga peab suutma astuda korraks kõrvale ja võtma aja maha ning mõtlema, et kui nüüd täiesti nullist alustada, siis mida ma teeksin. Kui inimene on emotsionaalselt millessegi investeerinud, siis on tal hästi suur tahe panna pimesi edasi, sest nii palju tööd on juba ära tehtud.
  • Fail fast. Mina ei ole klassikalisel start-up skeenel väga toimetanud, aga üks kuldreegel seal on fail fast. Kui näed, et asi ei lenda, tuleb otsus kiiresti teha, aksepteerida seda ja teha midagi muud.
  • Raamide seadmise kasulikkusest. Üks minu õppetunde omaenda ettevõtluskogemusest on see, mida konkreetsemad raamid endale seada, seda lihtsam on kokkuvõttes teha valikuid ja otsuseid. Ja siis nendes raamides paned end pingutama. Samas, ka raamideni jõudmine on omaette mõttetöö ja ei pruugi tulla kergesti.
  • Minu päevarutiini osa on jalutamine. Kuna enamik kohtumisi on kesklinnas, siis ma lähen sinna jalutades. 15-20min jalutamist puhastab operatiivmõtlemise ja annab uusi värskeid mõtteid.
  • Soovitus kuulajatele, et oma elu muuta. Soovitan hakata vabatahtlikuks. Mulle tundub, et üha rohkem neid valikud, mida me elus teeme, teeme läbi selle, et hakkame vabatahtlikult millegagi tegelema. Ja sealjuures ei looda me selle eest kohe saada töötasu. See tegevus ei pruugi meid kuhugi viia, aga kindlasti annab palju uusi kontakte ja mõtteid.

“Hakkame tegutsema!” on podcast, mida veab noor ettevõtja Indrek Põldvee.