Rain Tamm: kunst kui investeering emotsioonidesse. “Kunst kontoris”

Rain oma toas, taustal suur Peeter Lauritsa foto. Foto: Iris Kivisalu

Rain Tamme nime juurde kuulub kuidagi iseenesestmõistetavalt laiend investeerimispankur. Ta on LHV panga ja Fotografiska Tallinna kaasasutaja ning praegu tegev ettevõtetes Siena Capital, Siena Venture Partners ning Oaklins Baltics. Mõeldes meie vestlusele, julgen väita, et oma parimad investeeringud on Rain teinud hoopis pehmematesse väärtustesse. Kunst ja pere (ning esimese lahutamatu seos teisega) on kooslus, millest Rain võiks kirglikult ja südamlikult, Toompea tuultest lõgisevate aknaraamide soundtrack’i taustal vestelda pikalt. Alustame Viljandist, peatume krüptokosmoses ja lõpetame Sixtuse kabelis.

“Kunst kodudes” on rubriik, mis avab huvitavate loojate kodu- ja kontoriuksi, riiuleid ja seinapindu ning uurib, kuidas ja miks kunst koju tungis ja milliseid avastusi kooselu teostega kaasa on toonud. Intervjuu on esmalt ilmunud Edasi paberajakirja kevadnumbris, mis on saadaval suuremates kioskites üle Eesti ja jaekaupluste ajakirjandusletis. Kõiki seniseid pabernumbreid saab osta Edasi e-poest.

Bianka Soe

Bianka Soe on kunstiteadlane, Telliskivi Loomelinnaku sisujuht ja kunstifestivali “Ma ei saa aru” peakorraldaja. Loe artikleid (18)