Fotolugu: hilja, sokuke, hilja!

Foto: Alvin Tarkmees.

Olen paar viimast sügishooaega armastanud käia kaameraga Matsalu rahvuspargis põtru ja kitsi otsimas, kuna sealne eriilmeline maastik on väga paeluv – ja sel päeval läks kõik isegi üle ootuste hästi.

Olles jõudnud taaskord suurtele rohuväljadele, märkasin peale paarikilomeetrist kõndimist suuremat kitsekarja. Erinevate maastikuobjektide varjus õnnestus mul neile väga lähedale hiilida ja peatselt olin ümbritsetud umbes kümnepealisest kitsekarjast.

Nad hakkasid uudishimulikult ümber minu tiirlema, et saada aimu, kes seal rohus niimoodi roomab. Olud soosisid mind, päris tükk aega ei saanud kitsekesed aru, kas joosta või jääda. Nii õnnestus mul seal neid pildistada pool tundi ja teha selle ajaga arvukalt fotosid. Alles kodus materjali läbi vaadates avastasin pildi, kus üks kits näitab sokule keelt.

Kitsede jooksuaeg oli mõni aeg varem lõppenud. Foto mõjus koomiliselt, sest kits justkui väljendas keele näitamisega, mida ta arvab soku hiljaks jäänud lähenemiskatsest. Soku näost omakorda peegeldub vastuseks pettumust, kui oli kitselt saanud ühemõttelise vastuse – hilja, sokuke, hilja!

Alvin Tarkmees on loodusfotograaf, kelle loominguga saab tutvuda siin.