ESMAESITLUS! Levski videosingel: “Desires”. Uut Eesti muusikat

Edasi lugejatel on eksklusiivne võimalus vaadata esimesena uut videosinglit. Kaheaastase pausi järel andis ansambel Levski välja värske loo “Desires” ja tegi sellele ka live video. Bänd avaldas viimati uut muusikat 2018. aastal, kui ilmus lühialbum “Luna”. Bändi eestvedaja produtsent ja helilooja Kostja Tsõbulevski on aktiivne muusik, kes on osaline mitmes tuntud ansamblis, muusika on tema elu mõte. Viis aastat tagasi pani Kostja kokku oma bändi Levski, et loodud muusikat maailmaga jagada. Saame tuttavaks, kes ta on ja kuidas ta ise oma muusikat tutvustab?

Kui Kostja vanemad oma  pisikese poja klaveri harjutamise ajaks tubasid eraldava ukse kinni panid, ei märganudki nad, et poeg tegeleb kohustuslike harjutuste asemel hoopis enda uute lühikeste viisijupikeste loomisega. Muusikast sai Tallinnas, Kristiine linnaosas üles kasvanud Kostja elu mõte.

Ehk oled teda varem näinud võtmas vastu Raadio 2 aasta demo auhinda  enda bändi, Aides, esindajana, Positivusel Iirisega musitseerimas või Gram-of Fun’i eelmise suve hittloo “Reservation” videos laulmas? Kindlasti oled teda näinud ühel paljudest Vaiko Epliku ja Eliidi kontserditest bassi mängimas. Või hoopis ööpimeduses koos sõpradest moodustunud Küttebändiga tegemas inimestele raputavat pidu, mida nad iial unustada ei suuda? Lavalt maha astudes on ta stuudios muusikaliselt sisukat aega veetnud nii Anna Kaneelina, Mikk Pedaja, Siiri Sisaski, Dj Criticali kui ka Jüri Pootsmanniga. Kuid viis aastat tagasi pani Kostja kokku bändi Levski, et loodud muusikat maailmaga jagada.

Viiest liikmest kokku pandud bändi moodustavad väga lähedased sõbrad, kes on ühtlasi andekad muusikaloojad näiteks sellistest bändidest nagu Miljardid, Gram-Of-Fun, Tintura jt. Levski helikeel on seiklev, pakkudes midagi nii funki, roki, indie, kui ka elektroonika austajatele.

Žanri tagaajamise asemel keskendub bänd muusika sisule, kvaliteedile, olemusele, püüdes luua ajastuülest muusikat.

Lisaks erinevate stiilide paletile muudab loomingu veelgi kirjumaks see, et Levskil on lugusid nii eesti, inglise kui ka vene keeles. Miks? Sest Kostja suhtub keelde, kui ühte muusikainstrumenti. Selle abil saab edastada mõtteid ja tundeid. Inglise, eesti ja vene keel erinevad rütmika ja meloodia voolamiselt, fraseeringute moodustamiselt. Võiks arvata, et eestlastes on vene keel ajaloo tõttu tekitanud teatu hoiaku, kuid Kostjale tundub, et see on uute põlvkondade tulekuga muutumas, samuti erinev ringkonniti. Vene keel tundub talle romantiline, metafoorne, inglise keel kõige meelelahutuslikum ja distantsi loov, eesti keel aga kõige privaatsem, isiklikum ja paljastavam.

Levski peatselt ilmuva albumi esimene singel “Desires” ilmus mai keskel ja on raadiotes hästi vastu võetud. Lugu kirjutades tegeles Kostja sügavama eneseanalüüsiga. “Me oleme alateadlikult, tänu oma ihadele, teinud elus otsuseid, mis on meid viinud just sellesse punkti, kus hetkel oleme. Võib juhtuda, et meie soovid ja ihad suruvad meid lõpuks põlvili,” ütleb Kostja. Me oleme ümbritsetud oma enese ihadest, ütlevad laulusõnad.

Nüüd on “Desires” loole valminud video, kus näeb kogu bändi koos musitseerimas. Live esituses video eesmärk on edastada just võimalikult ehedalt bändi omavahelist sünergiat. Mõnusat atmosfääri soodustab ka see, et video on tehtud koostöös kauaaegse sõpruskonnaga. Sõpru saab usaldada ja video tegemine koos nendega oli pigem sõpradega kvaliteetaja veetmine, mille käigus sündis midagi uut.

Levskit saab kuulata ja näha 26.08 Station Narva festivalil.