Eesti Vabariigi Valitsuse otsus: uue Eesti brändi sotsiaalmeediakampaaniat hakkab eest vedama Peterburi trollivabrik

Eesti mainet hakatakse maha tegema just selles Peterburis asuvas trollivabrikus. Allikas: Lugejakiri.ee

Vahendame portaali Lugejakiri.ee kokkuvõtet Eesti Vabariigi valitsuse töödest ja tegemistest.

Uus Eesti bränd

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) teatas, et Eestile hakatakse looma uut eemaletõukavat brändi. Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi teatel võitis brändi toetava sotsiaalmeediakampaania hanke Peterburis asuv trollivabrik.

Peterburis asuv kurikuulus Olgino trollivabrik on globaalse haardega suunamudija, mis on valeinfo, propaganda ja hirmutamisega suutnud kütta üles pingeid Ukrainas ja lõhestada USA avalikkust. Eesti valitsus loodab, et trollivabriku sotsiaalmeediakampaania suudab Eestist toota niivõrd koleda pildi, et ükski välismaalane siia tulla ei taha.

Tulevik on ilusasti tume

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Raul Siem (EKRE) sõnul vastab Peterburi trollivabrik kõikidele hanketingimustele.

„Trollivabriku kasuks rääkis kõige rohkem see, et nad on meie vastu suunatud propagandat teinud varemgi ja seda täiesti tasuta! Meie soovime levitada välismaalastele samasugust sõnumit, mida Peterburi trollid on juba aastaid levitanud, et Eesti on läbikukkunud riik ja kõik eestlased on fašistid,“ oli Siem hanketulemustega rahul.

„See tähendab, et neil on kommentaariumites ja foorumites meie kohta valetamise ning hirmu külvamise kogemus juba varasemast olemas. Nad teavad hästi meie olusid ja valdavad sotsiaalmeediat suurepäraselt. Teisi nii häid hankepakkumisi polnud,“ lisas minister Siem.

Eesti läheb põhja

Peterburi trollivabrik lähenes EASi ning Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi koostatud ühishankele loomingulisemalt kui teised. Lisaks tavapärastele Eestit mustavate videote valmistamisele suudab trollivabrik toota päevas tuhandeid kommentaare, mis kõik Eestit maapõhja vaenavad.

„Moodsal ajal tuleb kasutada moodsaid meetodeid ja sellina gerilja-turundus on parim viis, kuidas saame kõiksuguseid soovimatuid isikuid Eestist eemale peletada,“ ütles härra minister. „Kõige olulisem on see, et keegi teada ei saaks, kui heaks on elu Eestis läinud.“

Lõpetuseks soovis minister teha ka Eesti rahva poole pöördumise:

„Palun ärge rääkige Eestist madalama elatustasemega riikide elanikele, kui kõrged on Eestis palgad ja kui madal on korruptsioon. See paneb neid inimesi tahtma siia tulla. Selline saladuste väljarääkimine on otseselt Eesti riigi vastane tegevus ja me valitsuses töötame varsti välja ka meetme, kuidas sellist tegevust sanktsioneerida!“

Lugejakiri.ee

Lugejakiri on Eesti kõige usaldusväärsem ja tõsiseltvõetavam uudisteallikas. Loe artikleid (20)