Pianist Kristjan Randalu: “Muusikukarjäär ei ole kergema vastupanu teed minek”

Kristjan Randalu. Foto: Anna Volmer

Sel suvel sõidan ma Kristjan Randalu maakoju, nende perele külla, juba kolmandat korda. Ja ma ei käi tihti külas. Aga mulle tõesti meeldib nende tasakaalustatud perekond – Kristjan ja tema tõlkijast abikaasa Epp võivad väga elutervelt ka teiste ees vaielda! Elavat suhtlust on tore kogeda! Teiseks on nende lapsed – 5-aastane Ada ja 7-aastane Uku – nii armsad ja hästikasvatatud lapsed ning alati on vahva neid näha, seda enam rõõmustan, et linnalastel on taoline maakoht!

Kolmandaks on paik mulle meeldiv ja tuttav: neis metsades käisin ma ikka seenel, kui seal lähistel elasin. Mäletan ka, kuidas külamehed ühel talvetuisusel päeval Kristjanile pianiinot tassisid. Ning kuidas ma tõin kodust villaseid vaipu, et pianisti jalad soojustamata loomemajas ei külmetaks. Siis valmistas ta ette “Enter-Denteri” projekti – lapsepõlvest tuttava “Entel-Tenteli” töötlusi. Lastelaulust “Hiirejaht” sai seal mahajäetud majas lausa olustikuline – välismaa ülikoolidest kodumaale naasnud pianist püüdis selles Viljandimaa talus tol talvel mitmeid hiiri!

Hedvig Hanson

Hedvig Hanson on Edasi kaasautor. Tuntud peamiselt tundliku muusikuna, kuid tegelenud ka kirjutamisega, ta on teinud kaastööd Postimehele, ERR Kultuurile, ajakirjale Sensa ja Eesti Naine. Hedvig on kirjutanud ka kaks raamatut - dokumentaalne traagiline lugu näitlejannast vanaemast, "Jutustamata lugu. Ellen Kaarma." (2012) ning isiklik, maa- ning artistielu päevik, "Kirju mandrilt" (2016). Loe artikleid (145)