Vice Versa: Inger vs. Sissi

Sissi ja Inger.

Sel korral saabus Vice Versa osaliste valikuks inspiratsioon peagi startivalt Eesti Laulult. Inger ja Sissi on mõlemad mind paelunud oma isiksuste ja loomuliku olemisega. Nende Eesti Laulu poolfinaalis osalevaid lugusid kuulates kumab mu suureks rõõmuks mõlema eripära kenasti ka läbi.

Ingeri supermahedat lugu “Coming Home” iseloomustab Sissi, andes Ingerile uurimiseks enda mõnusalt julge sammuga pala “Strong”.

Sissi Ingerist: “Inger võib esimesel silmapilgul tunduda siiras ja südamlik inimene, aga kui temaga natuke juttu ajada, siis saab aru, et ta on veel siiram ja südamlikum ja toredam kui üldse arvasid.”

“Sellest inimesest tõesti lihtsalt õhkub soojust ja headust. Ma tunnen Ingerit juba väiksest saati tegelikult, kuna olime algklassides Viimsi koolis paralleelikad ja laulsime kooris koos kolmandat häält. Olime isegi sõbrad mõnda aega, aga siis läksid teed eraldi. Juba siis oli tal nii palju annet ja sihikindlust. Sel ajal ei oleks kunagi osanud arvata, et oleme Eesti Laulul koos. Kaks aastat tagasi puutusime üle aastate uuesti kokku ja pärast seda on meie eludel olnud harjumus kokku joosta. Ja hea tunne on näha, et inimene justkui pole muutunud.

Ma arvan, et see laul on Ingeri täielik muusikaline kehastus. Esimest korda, kui laulu kuulsin, hakkas see mulle kohe meeldima. Kuidagi nii kerge ja sundimatu. Muidugi ei saa ka mainimata jätta Ingeri väga ägedat lauluhäält.  Minu jaoks on laulu sõnum  see, et igal inimesel eksisteerib kodu, kas siis mõni koht – või selle laulu puhul inimene. Ja kuidas alati on tõmme tema juurde minna. Kui ma oleks ise selle laulu kirjutanud, siis see laul oleks kindlasti täiesti teine ooper, ma näiteks ei oskaks ukulelele mõelda. Üleüldse raske öelda, mis teisiti teeksin, sest see laul on nii Inger ja ma ei tahakski midagi muuta. Lavaliselt ma kujutaks Ingerit ette üksinda koos ukulelega. Lihtsalt öeldes, ülimalt hea laul,” jagab Ingeri loo osas mõtteid Sissi.

Inger Sissist: “Mind puudutas laulu tekst ja sõnum, mis iseloomustab Sissit kui tugevat isiksust.”

“Sissit tunnen juba ammusest ajast. Algklassides õppisime samas koolis, Viimsi Keskkoolis ning laulsime koos kooris. Ta jäi mulle esimesest hetkest meelde oma vahvate juustega. Neis on midagi väga müstilist… Rohkem hakkasime suhtlema siis, kui koos koolikooris laulsime. Ma täpselt ei mäleta, mis klassis me käisime, aga mul on eredalt meeles üks Soomes käik kooriga. Majutusime koos ühes Soome peres ning mul on siiamaani meeles, kuidas ta inglise keelega mind suhtlemisel hädast välja aitas. Pikka aega me kokku ei puutunud, kuna vahetasin kooli, kuid toredal kokkusattumisel oleme mõnel korral esinenud samadel sündmustel.

Sissi laul “Strong” puudutas mind väga. Mulle meeldib, et sellel laulul on mõnus funky rütm, mis paneb puusa nõksuma. Samuti puudutas mind laulu tekst ja sõnum, mis iseloomustab Sissit kui tugevat isiksust. Kuulates tekkis tunne, et tahaks rohkem teada, mis on laulja hingel, mida ta oma elust mōtleb ja kuhu jõuda soovib. Laulu viis jääb hästi meelde – paar korda kuulates mõmisesin juba kaasa. Järgmine trump on Sissi tämber – madala registriga, soe, kuid samas jõuline. Kui ma peaksin ise seda laulu esitama, ei muudaks ma midagi. Kui, siis esitaksin ta ehk akustilises võtmes,” mõtiskleb Inger Sissi muusika üle.

Inger astub üles Eesti Laulu esimeses ja Sissi teises poolfinaalis.

Vice versa on Edasi rubriik, kus artistid kirjeldavad vastastikku teineteise muusikat.

Liisi Voolaid

Liisi Voolaid toimetab igapäevaselt muusika- ja kommunikatsioonivaldkonnas, toetades kodumaiseid artiste, ettevõtmisi, üritusi ja teeb kaastööd meediaväljaannetele. Suure osa oma ajast veedab Liisi ka DJ rollis, mängides mõnusatele inimestele enda lemmikmuusikat, mille ühisnimetajateks on soul, funk, mahe värskus ja maailma tummiseima gruuvi aluseks olev pill – basskitarr. Liisi kirjutab Edasile muusikast ja sellega seotud inimestest, püüdes tuua nende olemust lugejatele lähemale. Ja inspireeruda. Loe artikleid (80)