Tõnis Niinemets on “Tagasi”: Gonsiori tänav, Isamaa, Eesti jalgall mudaliigasse

Tõnis Niinemets

Elu ja iseennast ei maksa liiga tõsiselt võtta. “Tagasi” on Edasi rubriik, milles näitleja Tõnis Niinemets vaatab nädalale tagasi ning jagab oma ühiskonnakriitilisi ja huumoriga vürtsitatud tähelepanekuid Eesti elu kohta. Sekka anekdoote, õpetlikke ja elulisi lugusid ning teravmeelseid sketše.

Gonsiori tänav avatud

Sel nädalal avati viimaks kauaoodatud Gonsiori tänav. Palju kriitikat on saanud sealne liikluskorraldus, kuna jalakäijatele ja ratturitele jäetud liikumisruum on piiratud ja kohati ka ohtlik. Kuna autojuhid niikuinii aru ei saa, kus nad sõitma peavad, saavad keskmist sõidurada kasutada ka jalakäijad. Jalgratturite peale ei mõtle endiselt keegi. Ei mõelnud ka linna liikluskorralduse juht Talvo Rüütelmaa, kes väitis, et jalgratturid ei vaja erilist tähelepanu, kuna ta jalutas linnas ja nägi vaid kahte (2) jalgratturit. Seega ei vaja ka linn mingit jalgrattastrateegiat. Talvo on rääkinud.

Jalgratturid, rahu! Sain hr  Rüütelmaale kinnitatud GPS-seadme data ning seetõttu sain kaardistada ka Tema liikumised. Vaadates kaarti, näeme, et Talvo Rüütelmaa liigub tähistatud ala sees. See on ala, kus kohtab tõesti vaid kahte (2) jalgratturit, sest see ala on südalinna süda, kus ratturitele on mõeldud 78 cm ruumi autotee äärest. Seal ei sõida tõesti keegi.

Pildil on samuti tähistatud ka ala, kus tõesti liiguvad jalgratturid. Kui hr Rüütelmaa lõpuks oma ujumisrõnga suurusest liikumisalast väljapoole liigub, näeb ta, et pealinnas on rohkem rattureid kui kaks (2). Jääme ootama kevadet, kui päevad taas valgemad ja lumi on sulanud ning kesklinnast kaugemale viib hr Rüütelmaad ka tema auto.

Ma ei taha olla vandenõuteoreetik, aga sel nädalal viidi “kahtlaste isikute” (loe: varaste) poolt ära nii minu kui ka kolme (3) naabri jalgrattad. Positiivses pildis on see fakt tõestuseks, et linnas on rohkem rattureid kui kaks (2). Aga on see kõik vaid pelgalt kokkusattumus, Talvo?!

Reinsalu viskub Isamaa kaitsele

Kätte on jõudnud nädal, mil minister Urmas Reinsalu lõpuks külastas oma erakonna kodulehte. Seni oma peaga mõelnud minister sai erakonna motot lugedes sellise laengu, et otsustas keerata hetkega valitsuse kreeni. Tõesti, nende valimisloosung peab paika. “Isamaa on igavene…” – täida lüngad.

Eesti jalgpall mudaliigas

Uudis Eesti jalgpalli rahvuskoondise langemisest Rahvuste Liiga D-divisjoni, tuletas mulle meelde seda Michael McIntyreí sketši inglaste ja sakslaste vahelisest mängust.

Tõnis Niinemets

Tõnis Niinemets on vabakutseline näitleja, Kinoteatri liige, Stand-up teatri POINT esimene power-up koomik, kahe lapse isa. Kiire mõtleja ja lõputult kõrge energiatasemega artist, kellele läheb väga korda, mis saab ja kuidas saab edasi. Talle on oluline, et edasi läheks aina paremaks. Loe artikleid (23)