Meediaülevaade: naabrid räägivad. 19.10.24

“Naabrid räägivad” on rubriik, mis käsitleb paar korda kuus lähimate naaberriikide (Soome, Rootsi, Läti, Venemaa) meedias kajastamist leidnud teemasid, mis võivad ka Eesti lugejale huvi pakkuda.

Soome

Mõrvad ja tapmised korraga nii ylös kui alas

Kui pikemas retrospektiivis on mõrvade ja tapmiste arv Soomes vähenenud (2009–2022 vähenesid juhtumid veerandi võrra), siis tänavu on tegemist märgatava kasvuhüppega: käesoleva aasta jaanuarist septembrini läks kirja 75 sellist kuritegu, terve möödunud aasta jooksul jõudis võimude tähelepanu alla aga 57 mõrva või tapmist. Samas rõhutatakse, et tänavusi numbreid vaadates tuleb meeles pidada olulist tõika: eelmisel aastal oli Soomes tapmisi vähem kui kunagi varem. Selle kõrval teise äärmusena tuleks mainida aga rekordaastat 2015, mil vastavaid juhtumeid oli 96. Loe edasi: YLE

Ain Hinsberg

Ain Hinsberg on Pärnust pärit turismimajanduse asjatundja, kes on külalislahkusmajandust uurinud ja kogu Läänemere regioonis edendanud viimased 25 aastat. Külalislahkusmajandus tegevusvaldkonnana on riigi majandusele olulise mõjuga nähtus, mis eeldab valdkonnas tegutsejatelt regulaarset kursisolekut naaberriikide elanike jaoks oluliste teemadega, aga ka analüüsima Eesti kuvandit naabrite vaatenurgast. Loe artikleid (171)