Mikk Pärnits: ühiskonna edasiarengu esirindel on töötud parmud. Aralt tulevad lõpuks uut maailma uudistama ka edukad inimesed. “Algoritmi tantsud”

Vanusepiirid on nüüd TikTokis lahustunud. Seal on kõigil võrdsed võimalused: sa kas oled huvitav või igav. Igav inimene võib "päris tööle" minna. Foto: Shutterstock

Võimas äpp on “riik riigis” ning sel on riikide kulgemisele elutähtis mõju: rakenduste väärtus asub samal pulgal kulla ja toorõliga. TikTok, Telegram ja sellelaadsed äpid on võimukeskused, trükipress korda miljon. Kõik see toimub esimese Eesti silme all, kuid nad ei soovi seda vaadata. Või täpsemalt: aadlikud ei soovi endale tunnistada, et neile võib talupojaelu pinget pakkuda ning päeva lõpus on kõik sarnase närvikava ja emotsioonidega inimesed. Teiste elude vahtimise paljastused jahmatavad: “ta on nagu mina, kui mul läheks üks väike asi valesti”.

“Algoritmi tantsud” on artiklisari, kus Mikk Pärnits vaatleb digitaalühiskonna mõju inimestele ja riikidele ning näitab sotsiaalmeedia aina kasvavat üleilmset mõjujõudu.

Mikk Pärnits

Mikk Pärnits on kirjanik, tõlkija ja kultuurikriitik. Loe artikleid (18)