Põhja Konn: “Loobumislaul”. Uut Eesti muusikat

Tänavu 15. tegutsemisaastat tähistav rockbänd Põhja Konn avaldas uue singli “Loobumislaul”. Tegemist on esimese singliga pärast bändi selleaastast koosseisu uuenemist, mille järel Põhja Konna ühe asutajaliikme ja trummari Ott Adamsoni asemel on võtnud koha sisse Hans Kurvits ning löökpillimängija Lauri Metsvahi asemel Caspar Salo.

“Loobumislaul” on kirjutatud Vladislav Koržetsi samanimelise luuletuse sõnadele, muusika autorid on Põhja Konna laulja ja klahvpillimängija Valter Soosalu ning kitarrist Kristen Kütner.

“Koržetsi “Loobumislaulus” on kirjas küll meist vanema mehe mõtted, kuid see luuletus on leidlikult kirjutatud ja kõnetab meid. Ühtlasi, meie suvel antavatel kontsertidel võib kuulda vähemalt üht viisistust ka Leelo Tungla luuletusest, mille autor kirjutas 80ndatel, kui oli umbes sama vana kui meie praegu. Koostöö ning side on mõlema mainitud autoriga meeldivalt tugevaks osutunud,” kommenteerib singlit ja saabuvaid kontserte Valter Soosalu.

Singlit ja teisi Põhja Konna uusi ning vanu lugusid saab kuulda sel suvel veel 7. augustil Kõltsu mõisa aias, 8. augustil Ammende Villa aias ja 11. augustil Pangodis Kiivitaja talu suvelaval.