Sünnipäevapakkumine! Kast veini & kingituseks Edasi kruus

Ajakiri Edasi saab 21. septembril 1-aastaseks. Tähistamaks seda sündmust oleme kokku pannud sünnipäevaveinide komplekti, mis sisaldab 6 pudelit omanäolist ja põnevat kvaliteetveini, mida Sa poest ei leia. Veinid on pärit Prantsusmaalt ja valiku on aidanud kokku panna Edasi kaasautor sommeljee Igor Sööt. Kokku läheb müüki 50 eksklusiivset kasti. Hea kingitus iseendale või sõbrale. Head nautimist!

NB! Täiendatud pakkumine!

Kõik veinikasti tellijad saavad kingituseks eksklusiivse Edasi kruusi. Kruusil on Marko Mäetamme joonistus “Pühapäev” ja sõnum – EDASI on ka minu mõte.

Veinide kirjeldused

Pakkumine kehtib, kuniks kaupa jätkub. Tähelepanu, tegemist on alkoholiga. Pakkumine kehtib isikutele alates 18. eluaastast.

  • Domaine Rolet Crémant du Jura Brut 2011

Foto: Elvis Liivamägi

Piirkond / apellatsioon: Prantsusmaa / Jura / AOP Crémant du Jura
Marjasordid: Chardonnay 80%, Pinot Noir 10%, Poulsard + Trousseau 10%
Valmistamine: käsitsikorje, esimene fermentatsioon kontrollitud temperatuuril roostevabast terasest anumates, teine fermentatsioon pudelis, laagerdus pärmisettel 40 kuu vältel.
Serveerimissoovitus: 7-9oC, valge veini klaas, dekanteerimist ei vaja.
Toidusoovitus: tervitusjook, aperitiiv, austrid, koorikloomad, valge kala, pehmed juustud.
Tootjast ja veinist: Domaine Rolet on Ida-Prantsusmaal asuva väikese Jura veinipiirkonna üks kõlavamaid nimesid. Neljandat põlvkonda Rolet’de pere valduses olev veinimõis on kuulus oma traditsioonilise veiniviljeluse ja veinide suurepärase kvaliteedi poolest. Vein on eriline oma ülipika laagerdusperioodi poolest, mis teeb joogist vägagi arvestatava konkurendi värske ja elegantse iseloomuga šampanjadele. Hea elav hape, võimas mineraalsus.

  • Domaine Cauhapé Geyser Jurançon Blanc 2016

Foto: Elvis Liivamägi

Piirkond / apellatsioon: Prantsusmaa / Sud Ouest / AOP Jurançon Sec
Marjasordid: Gros Manseng 30%, Petit Manseng 30%, Camaralet 30%, Lauzet 5%, Courbu 5%
Valmistamine: käsitsikorje, marjade purustamine ja õrn press, fermentatsioon kontrollitud temperatuuril koos marjakestadega, laagerdamine roostevabast terasest vaatides pärmisettel 5 kuu vältel.
Serveerimissoovitus: 8-10o C, valge veini klaas, dekanteerimist ei vaja
Toidusoovitus: aperitiiv, austrid ja muud värsked molluskid, koorikloomad, kalafilee võikastmes, pehmed juustud.
Tootjast ja veinist: Domaine Cauhapé on Jurançon’i veiniapellatsiooni väike tippmõis. Kuigi piirkond on kuulus pigem magusate valgete veinide poolest, siis üksikud parimad tootjad valmistavad siiski ka suurepäraseid värskeid kuivi valgeid veine. See 5 marjasordi seguvein hiilgab oma värskuse, mineraalsuse ja elegantsiga ning on suurepärane ja üsna haruldane näide kõrgekvaliteetsest kuivast Jurançon’ist.

  • Couly-Dutheil Les Chanteaux Chinon Blanc 2014

Foto: Elvis Liivamägi

Piirkond / apellatsioon: Prantsusmaa / Loire Org / AOP Chinon
Marjasordid: Chenin Blanc 100%
Valmistamine: käsitsikorje, marjade purustamine ja õrn press, fermentatsioon kontrollitud temperatuuril, laagerdamine roostevabast terasest vaatides pärmisettel 3 kuu vältel.
Serveerimissoovitus: 8-10o C, valge veini klaas, dekanteerimist ei vaja.
Toidusoovitus: kodulinnu liha, seafilee koorekastmes, mageveekala, molluskid, koorikloomad, pehmed juustud.
Tootjast ja veinist: Couly-Dutheil on üks Chinon veiniapellatsiooni ikoontootjatest. Nende üheaia punaveinid ala parimatest viiaaedadest Clos de L’Echo ja Clos de L’Olive on teada-tuntud paljude sommeljeede ja veinispetside hulgas. Mõis on üks vähestest, kes toodab üsna tundmatut Chinon’ valget veini vägagi tuntud Chenin Blanc marjasordist (valge vein moodustab ca 4% kogu Chinon tootmismahust). Tulemuseks on keskmise täidlusega, puuviljane, kuid samas kompleksne ja heas balansis mineraalne valge vein, mis sobib paljude erinevate roogadega, mis ka eestlase toidulaual tavapärased.

  • Mas Amiel Altaïr Blanc 2012

Foto: Elvis Liivamägi

Piirkond / apellatsioon: Prantsusmaa / Roussillon / AOP Côtes du Roussillon
Marjasordid: Grenache Gris 50%, Grenache Blanc 30%, Macabeu 20%
Valmistamine: käsitsikorje, marjade purustamine ja õrn press, fermentatsioon kontrollitud temperatuuril, laagerdamine osaliselt roostevabast terasest vaatides, osaliselt tammevaatides pärmisettel 10 kuu vältel.
Serveerimissoovitus: 10-12o C, valge veini klaas, dekanteerimist ei vaja.
Toidusoovitus: valged lihad koorekastmes, kala ja mereannid kooreses kookosekastmes, poolkõvad juustud.
Tootjast ja veinist: Mas Amiel on kangendatud dessertveinide ikoontootja Maury apellatsiooni aladel. Käesoleva milleeniumi alguses hakati järk-järgult tegelema ka punaste ja valgete kuivade veinide valmistamisega. Kuna Maury aladel kuiva valge veini apellatsioonitähist senini veel pole, tehakse veine Côtes du Roussillon kvaliteedinominatsiooniga. Altaïr on oma üliväikese tootmismahuga suurepärane tippnäide täidlasest ja komplekssest jõulise stiiliga Prantsusmaa kuumima piirkonna kvaliteetsest valgest veinist.

  • Sieur d’Arques Toques et Clochers Occursus Limoux Rouge 2009

Foto: Elvis Liivamägi

Piirkond / apellatsioon: Prantsusmaa / Languedoc / AOP Limoux
Marjasordid: Merlot 30%, Cabernet-Sauvignon 30%, Cabernet Franc 10%, Syrah 20%, Grenache 5%, Malbec 5%.
Valmistamine: käsitsikorje, fermentatsioon koos marjakestadega suurtes tammetõrtes, laagerdamine tammevaatides 15 kuu vältel.
Serveerimissoovitus: 16-18o C, Bordeaux punase veini klaas, dekanteerimine soovitav veinis esineda võiva sademe tõttu, aereerida enne serveerimist ca 1 tunni vältel.
Toidusoovitus: ulukiliha, grillitud punased lihad, lambakints provence’i ürtidega, pehmed juustud.
Tootjast ja veinist: Limoux apellatsioon on tuntud alana, kus 1531. aastal valmiststi maailma esimene vahuvein. Lisaks vahuveinidele toodetakse piirkonnas ka märkimisväärselt kena kvaliteediga valgeid veine. Tänaseks on Sieur d’Arques kogu Limoux au ja uhkus – suurim ja tuntuim vahu-, aga ka vaiksete veinide tootja. Nende Toques et Clochers seeria kaubamärgi all toodetakse käsitööna maja parim kvaliteetveinide valikut. Limoux punavein sai alguse alles 1983. aastal, kui Bordeaux ikoon Mouton-Rothschild ostis ära tootja naabri – Baron d’Arques veinimõisa ja hakkas viljelema esialgu hullumeelsena näivat komplekti Bordeaux’ ja kohalikest tumedatest marjasortidest. Täna teevad punast Limoux’d üksikud tootjad ja veinide tootmismaht on üsna mikroskoopiline. Occursus on ülihea näide täidlasest, kuid samas väärikast ja elegantsest Languedoc’i punaveinist.

  • Château La Canorgue „La Canorgue“ Rouge 2011

Foto: Elvis Liivamägi

Piirkond / apellatsioon: Prantsusmaa / Rhône Org / IGP Mediterranée
Marjasordid: Syrah 60%, Cabernet Sauvignon 30%, Merlot 10%
Valmistamine: käsitsikorje, fermentatsioon koos marjakestadega suurtes tammetõrtes, laagerdamine tammevaatides 12 kuu vältel.
Serveerimissoovitus: 16-18o C, Bordeaux punase veini klaas, dekanteerimine soovitav veinis esineda võiva sademe tõttu, aereerida enne serveerimist ca 1 tunni vältel.
Toidusoovitus: Lambakarree punase veini kastmes, antrekoot bearnais’i kastmega, ulukihautised, poolkõvad juustud.
Tootjast ja veinist: Château La Canorgue on Rhône Oru ühe suurima ja peamiselt keskpäraseid massiveine tootva Luberon’i ala üks väikesid pärle. Maja tõusis ikoonistaatusse tänu oma biodünaamikust omaniku ja veinimeistri ning kogu Prantsusmaa bioveinide tootmise ühe pioneeri Jean-Pierre Margan’i tegevuse tõttu. Canorgue oli prototüübiks ka Peter Mayle menuromaani „Hea Aasta“ sisule ja tegevusele, samuti filmiti lõviosa sama romaani ainetel vändatud hittfilmi „A Good Year“ võtetest veinimõisa territooriumil.
La Canorgue Rouge on maja üks prestige cuvée’dest. Apellatsioonistaatust pole vein saanud, kuna sisaldab üht reeglitele mittevastavat marjasorti – Merlot’, asjaolu mis kindlasti selle konkreetse veini kvaliteeti allapoole ei vii. Tegemist üsna bordooliku, kuid samas ikkagi päikeselise ja täidlase punase toiduveiniga.

Kuidas tellida?

  1. Esita oma tellimissoov ja kogus (kast): hello@edasi.org.
  2. Kui oled Edasilt saanud tellimusele kinnituse, palume sama kuupäeva sees teha makse Edasi.org OU arveldusarvele Swedbankis või LHV Pangas. Muul juhul ei saa Edasi garanteerida veinide olemasolu.
  3. Ühe veinikasti (6pdl) hind on 199€ (hind sisaldab käibemaksu). Iga veinikastiga kaasneb kingituseks 1 (üks) Edasi sümboolikaga kruus (kollane).
  4. Transport. Tallinna piires (sh Viimsi, Kakumäe, Peetri) transport tasuta, väljaspool Tallinnat lisandub saatmiskulu 10€ (kümme eurot). Veinid tarnib ja toob kohale Vins de France esindaja.
  5. Makseinfo
    1. Saaja: Edasi.org OÜ
    2. Selgitus: Sünnipäev, kontakttelefon ja nimi (veinid antakse üle vaid maksekorraldusel näidatud isikule).
    3. Arvelduskonto:
      1. LHV: EE657700771002166750
      2. Swedbank: EE082200221064922783
  6. Tellimuse täitmise aeg. Kauba tarne vahemikus 25.september – 6.oktoober.
  7. Pakkumine kehtib isikutele alates 18.eluaastast.

Head nautimist!

Ja – aitäh, et loed!