Fotolugu: tulefestivali valguses

Pärnu tulefestival. Foto: Eimar Kull.

Pärnu tulefestival on super koht avalikel üritustel erinevate emotsioonide püüdmiseks. Pime rand, mida valgustavad ja soojendavad lisaks täiskuule vaid põlema süüdatud tuleskulptuurid – inimesed tunnevad end kuidagi väga vabalt.

Seekordsel tulefestivalil seadsin sammud tule äärde rahva sekka. Kuna olen varem mitu korda käinud muinastulede ööd pildistamas, oli pildistamiseks vajalik kaasas. Lootsin küll ennekõike fotole püüda seal esinevaid muusikuid, aga see osa läks luhta – nende esinemispaik polnud valgustatud.

Põles aga mitu tuleskulptuuri ja linnarahvast jagus nende kõikide ümber uudistama. Ühtäkki köitsid pilku valgustatud kuplitega ehitud naisterahvad, kes ümber tule käisid, nende seltskonnas oli ka muud salapärast ja toredat rahvast, kes end maskide taha peitis.

Keeruline oli. Pime ja inimesi sagis edasi-tagasi, aga asusin otsima, kust ma parema kaadri saaks. Kodus arvutist pilte üle vaadates tõdesin, et tervelt 1/3 piltidest õnnestusid.

Eimar Kull on Pärnus sündinud ja kasvanud fotograaf, kes kõige kirglikumalt pildistab lähikaadreid nii taimedest kui putukatest. Tema
fotosid on avaldatud Eesti Looduses, näeb ka paaris “Looduse Aasta Foto” raamatus ja tihtipeale ka Pärnumaa Foto näitustel. Rohkem tema fotosid näeb SIIT.