Lugejakiri.ee: olulised sündmused Eestis & maailmas

Vahendame end Eesti “kõige usaldusväärsemaks ja tõsiseltvõetavamaks uudisteallikaks” nimetava portaali Lugejakiri.ee valitud materjale. Mida olulist on juhtunud Eestis ja maailmas?

Mailis Reps avaldusest saata lapsed suvel kooli: lihtsalt minu kord oli midagi lolli öelda, et pilti saada

Haridusminister Mailis Reps rahustab lapsevanemaid: tema välja pakutud idee saata lapsed juba suvel kooli oli lihtsalt suvaline mõttevälgatus, et saada meedias pilti. Kool algab ikkagi 1. septembril.

Mailis Repsi sõnul on valitsuses pandud paika rotatsioon, mille järgi ministrid suvaliste mõttevälgatustega lagedale tulevad, et pidevalt pildis olla.

Eile oli Repsi kord

“Kinnitasin eile õhtul ja kinnitan ka täna, et lapsed suvel kooli minema ei pea ning kool algab nagu ikka 1. septembril,” ütles haridusminister Reps.

“Põhjus, miks ma eile sellega lagedale tulin, peitub selles, et lihtsalt oli minu kord mingi loll idee välja käia, et meedias pildis olla,” sõnas minister.

“Ja ma peaks ütlema, et päris edukalt läks see – mitmed koolidirektorid reageerisid väga valulikult ja kandsid minu “head” ideed veelgi edasi.”

Lollide mõtete kindel rotatsioon

“Meil on valitsuses pandud kokku plaan, kus vähemalt korra nädalas tuleb ühel või kahel ministril tulla lagedale millegi nii idiootsega, et meedia peab selle lihtsalt uudiseks tegema,” selgitas Reps.

“Tõe huvides olgu öeldud, et mitte kõik valitsuse ministrid ei võta sellest projektist osa – osad meist eelistavad teha reaalset tööd ja olla ise varjus, osad, nagu mina ja mõned veel, eelistame pigem olla pidevalt lollide ideedega ja mõtetega pildis,” kommenteeris Reps.

“Tavaliselt on nendeks mõttevälgatuseks küll millegi ärakeelamine või mingite piirangute seadmine inimestele,” rääkis Reps.

Repsi sõnul pole valitsuses veel konkreetselt paika pandud, milline minister millise lolli ideega järgmisena välja tuleb. “Küll me selle ka omavahel kiiresti selgeks saame, ärge üldse muretsege,” lisas haridusminister Reps.

***

OTSUSTATUD! Erakondade rahastamist hakkab kontrollima Liis Haavel

Valitsus andis täna teada, et loobub ikkagi plaanist anda erakondade rahastamise järelevalve riigikontrollile ning selle asemel luuakse eraldi järelevalvekomisjon, mida hakkab juhtima tuntud pettur ja kõigi skeemitamiste vaimne ema Liis Haavel.

Peaminister Jüri Ratase sõnul polevat praegusel järelevalvesüsteemil küll midagi viga, aga sellegipoolest vajab süsteem korralikku raputust.

Riigikontroll jääb hädiseks

“Kinnitan täna teile, et meil pole tänasele Erakondade Rahastamise Järelevalve Komisjonile (ERJK) mitte mingisuguseid etteheiteid ja süsteem töötab laitmatult,” märkis peaminister Ratas.

“Kuid arvestades seda, et avalikkuse tähelepanu on suuresti koroonakriisil ja suveilmadel ja seetõttu tekib ka kõigil erakondadel suurem soov annetatud rahadega susserdada, siis jääb senine komisjon järelevalvega lihtsalt hätta ja vaja on süsteemi täielikku raputust,” sõnas peaminister.

“Tänasel kabinetinõupidamisel otsustasimegi, et me ikkagi ei anna erakondade rahastamise järelevalve funktsiooni üle ka riigikontrollile, sest meile hakkas tunduma, et ka nemad võivad olla liiga hädised tõeliselt suurte pettuste ja skeemitamiste lahtiharutamisel,” kommenteeris Ratas.

Välja tuuakse raskekahurvägi

“Olgem ausad, Eestis pole mitte ühtegi erakonda, kes poleks annetajate rahadega nihverdanud ja susserdanud, jäänud haledalt vahele ja jälle sama asja korduvalt uuesti teinud,” selgitas peaminister.

“Seetõttu saigi tehtud otsus, et toome välja tõelise raskekahurväe – kellegi, kes tunneb igat pettust ja igat skeemi ka une pealt – Liis Haaveli.”

“Oleme Liisiga (Liis Haavel – toim) juba ka vanglas kohtunud ning ta on oma jah sõna andnud. Niipea, kui ta saab vanglast välja, saab ta panna kokku oma meeskonna ning tööle asuda,” ütles peaminister.

“Selle lahendusega saame olla 100% kindlad, et ükski erakond ei julge enam erakonnale annetatud rahadega susserdada ega nihverdada, sest kuklas hingab tõeline ekspert, kes näeb läbi absoluutselt iga skeemi ja pettuse,” lisas peaminister Jüri Ratas.

Sama üllatunud näoga hakkavad olema ka kõik erakondade skeemimeistrid, kui Liis Haavel nad tabab. Fotomontaaž: Lugejakiri.ee

***

ILMAEKSPERT: suvi ei tule enne, kui tänavatele ilmuvad sokkides ja sandaalides mehed

Unustage ära miniseelikud, unustage ära seapõrn ja metereoloogilised andmed – ilus soe päikesepaisteline suvi ei tule Eestisse enne, kui tänavatele ilmuvad sokkides ja sandaalides mehed.

Lugejakiri.ee toimetus on täienenud ilmaekspert Helduriga (87), kelle sõnul on igasugune teaduslike ja muude andmete pealt ilma ennustamine täielik jama.

Suve algust näitab ainult üks asi

„No kurat võtaks, kus võtavad närvid läbi kõiksugu uudised meie suveilma ennustamisest,“ põrutab värske ilmaekspert Heldur.

„Üks väidab, et suve algus oleneb mingitest Päikese ja Maa omavahelistest liikumistest, teine väidab jälle, et suvi oleneb hoovustest ja sellest tulenevatest tuultest, kolmas viitab jälle miniseelikute arvule tänavatel – kõik on täielik jama!“ väidab ilmaekspert Heldur.

„Tegelikku Eesti suveilma ennustab ainult üks asi ja see on juba aastaid sama olnud,“ kinnitab ekspertilmaennustaja Heldur.

Foto: Shutterstock.com

Sokid ja sandaalid                         

„Mina ise kannan alati õues käies valgeid sokke ja sandaale aga ma ei pane neid mitte kunagi jalga, kui mu sisetunne ei ütle, et nüüd on õige aeg,“ selgitab ilmaekspert Heldur.

„Jah, muidugi võib sooja suveilma ennustada ka miniseelikute arvu pealt tänavapildis aga see on ainult poolik osa õigest valemist.“

„Eesti suvesooja ennustab kõige paremini koefitsent, mille sa saad, kui sa võtad aluseks Tallinna kesklinnas tunni aja jooksul nähtud miniseelikute arvu, korrutad samas ajavahemikus nähtud sokkides sandaalides meeste arvuga ja jagad saadud numbri siis nende „ametlike“ ilmaennustajate ennustatud numbriga, seega – puhas matemaatika,“ selgitab Heldur.

„Loomulikult on saadud number suvaline nonsenss, aga seda kogu ilmaennustus ongi,“ kinnitab Heldur, kelle sõnul tuleb Eestisse tegelik soe päikesepaisteline suvi alles siis, kui „ametlikku“ temperatuuri ületab sokkides ja sandaalides meeste arv tänaval tunni aja jooksul Tallinna kesklinnas nähtud miniseelikute arvu.

„Tundub ebaloogiline? Aga ilmaga nii ongi – ainult tänavapildis nähtud sokkides ja sandaalides meeste arv näitabki tegelikku sooja suve algust, mitte miski muu,“ lisab ilmatark Heldur enesekindlalt.

Rohkem uudiseid: Lugejakiri.ee

Lugejakiri.ee

Lugejakiri on Eesti kõige usaldusväärsem ja tõsiseltvõetavam uudisteallikas. Loe artikleid (20)