Vello Nelikendkaks: minu sõbrad võõrtöölised

Foto: Unsplash.com, Randy Fath

Ütleme nii, et kui meil brigaadis poleks kahe eestlase kõrval veel kahte bulgaarlast, kolme ukrainlast ja kahte pisikest suure musta habemega grusiini, kes näevad oma veidike kukekate töötunkede ja suurte kobakate turvakingadega välja nagu päkapikud, siis mina küll ei tea, kes selle töö kõik ära teeks ja majad valmis ehitaks. Jah, eestlasi pole ehitusele lihtsalt võtta!

Ettevõtja, kelle juures ma töötan, rääkis, et ta oli ülimalt õnnelik, kui ma talle kuulutuse peale helistasin ja ütlesin, et tahaks tööle tulla. Tema sõnul on tal kuulutused igal pool üleval alates CV Keskusest ja Kuldsest Börsist ja lõpetades Maxima infotahvlil olevate siltidega. Aga mida pole, see on eestlastest töötajad. Ja kui vahel keegi ühendust võtabki, siis palgast rääkides on kohe tuut-tuut-tuut teispool toru. Ühesõnaga, kohalikud arvavad, et pakutav palk on sitt.

Vello Nelikendkaks

Vello Nelikendkaks on õppinud Rääma Põhikoolis ja Tallinna Ärikallakuga Õlikoolis. Hetkel elab Calicias, Hispaanias. Oma satiirilises kolumnis "Mitte ilmtingimata uudised" uurib ta Eesti elu ja paljastab poliitika telgitaguseid. Loe artikleid (14)