Cannes Lionsi parimad reklaamid: Forbes Argentina. My Name

Me peame rääkima Johnist. Ausalt öeldes mõtlesin esimese asjana pärast selle klipi nägemist, et kas ikka veel peab sellest soolisest palgalõhest nii palju rääkima. Tundus, et teemat on ju juba mitu aastat kedratud.

Aga siis uurisin huvi pärast veidi seda asja (näiteks PayScale’i andmetel teenib 2019. aastal naine mediaanpalga arvestuses ikka umbes viiendiku mehest vähem, Euroopa Liidu arvestuses on keskmine sooline palgalõhe 16%. Eestis on see pisut üle 20%) ja leidsin, et peab küll.

Antud reklaami puhul on selle tugevuseks kindlasti eristuv teemakäsitlus. Eelkõige just seetõttu, et räägiti asjast naise pilgu läbi ja insight oli omapärane. See oli muuseas ka esimene kord, kui Forbes oma Women’s Poweri tippkohtumist nii mastaapselt turundas ja tulemused olid ka kohe näha – nad saavutasid juba esimese registreerimisnädalaga seni kõrgeima osalejate arvu. Lisaks on kõnealune klipp Argentina Forbesi kanalil enim vaadatud video.

Minu isiklik arvamus on, et kuigi teemakäsitlus oli hea ja eristuv, siis üleskutse oleks võinud olla konkreetsemalt sõnastatud. Üldkokkuvõttes siiski tore klipp – viis väikse miinusega.

Klipp: MY NAME
Klient: FORBES ARGENTINA
Teostaja: HOY BUENOS AIRES

Auhinnad:
Cannes Lions 2019
Bronze – Screens & Events

Soovitus: Cannes Lionsi maailma parimate reklaamfilmide esitlusest on võimalik osa saada ka suurel ekraanil 28. ja 29. oktoobril kinodes üle Eesti.

Koostöös loovfestivali Cannes Lions Eesti ametliku esindajaga Northern Lights Group tutvustab Edasi igal reedel maailma kõige tuntuma ja hinnatuma reklaamikonkursi tähelepanuväärsemaid töid.

Birgit Mones

Birgit Mones on turundusagentuuri Lennuk AD copywriter. Loe artikleid (1)