Cannes Lionsi parimad reklaamid: Greenpeace. Greenpeace “Rang-Tan”

Animatsioon algab lõbusate nootidega, mänguline orangutan hüpleb väikese tüdruku toas ja esmapilgul võib arvata, et kõik on hästi. On ju iga lapse unistus omada isiklikku härra Nilssonit.

Kuid ahvi tegevus muutub kiiresti ulakaks ja häirib tüdrukut ning abi pole kuskilt tulemas. Mida teha ahviga, kes pöörab kogu toa pea peale, hävitab lilli ja kriiskab valjult?

Mõnikord tuleb probleemile otse silma vaadata. Õnneks jätkub tüdrukul südikust küsida: “Miks sa tulid minu tuppa?”

Väikese kaitsetu inimahvi silmade läbi avaneb tüdrukule purustatud maailm. Ahv jagab tüdrukuga, kuidas ta ennast looduses tunneb ja millises kaitsetus olekus ta iga päev elab. Ka tema ei tea, mida teha, kuidas jõuda inimesteni ja millisel viisil neile selgitada, et vihmametsade hävitamisel on väga kurvad tagajärjed.

Ja kogu see laastav tegutsemine toimub palmiõli pärast, mis iga päev meie šampoonidesse voolab.

Maailma muutmiseks tuleb alustada iseendast, iga toetust avaldav allkiri nihutab tasapisi olukorda paremuse poole. Greenpeace ei saada meile kõigile koju orangutanidest saadikuid, kuid kutsub üles loodusele toetust avaldama ja seda tuleviku jaoks säilitama. Tegelikult me ju teame, mida teha.

Klipp: GREENPEACE “RANG-TAN”
Klient: GREENPEACE
Teostaja: MOTHER LONDON

Auhinnad:
Cannes Lions 2019
Bronze – Viral Film

Koostöös loovfestivali Cannes Lions Eesti ametliku esindajaga Northern Lights Group tutvustab Edasi igal reedel maailma kõige tuntuma ja hinnatuma reklaamikonkursi tähelepanuväärsemaid töid

Kädi Kaasikmäe

Kädi Kaasikmäe on vabakutseline copywriter. Loe artikleid (8)