Cannes Lions parimad reklaamid: Audi. Clowns

Me kõik teame seda tunnet –  mõned liiklejad tänavatel käituvad autoroolis nagu klounid.

Iseenesest ei ole teemale lähenemises midagi uudset. Kasutatud on võrdlust, et meie oleme niisugused ja teised kõik on naasugused ning meie oleme head, teised on halvad. Samas, just see teebki klipi nii õnnestunuks – idee lihtsus. See, et sõnum jõuab kergesti kohale.

Meie tänavatel on liikvel palju inimesi, kes roolis käituvad nagu klounid, isegi nagu killer klounid ning sellega seavad nad ohtu teiste inimeste turvalisuse. Audi omanikud võivad aga muretud olla, sest nende autod on kõikide vajalike turvasüsteemidega varustatud, tehku klounid mida iganes. Turvalisus tänavatel on tegelikult ju tõsine teema.

Audi on aga osanud oma turvaelemendid ja liiklusohutuse humoorikal viisil klipi sisse tuua. Ainsaks miinuseks sedalaadi klippide puhul võib pidada üllatusmomendi puudumist. Esimesest Audi ilmumise hetkest on selge, milles point ning edasi tuleb veel ilusaid kaadreid ja features’id. Loomulikult on need kaadrid aga ka üliilusad, väga hästi teostatud, suurejoonelised pildid ja geniaalne muusika.

Algselt muusikalist “Väike öömuusika” pärit lugu on Lisa Hanningani poolt uuesti interpreteeritud. Muusika toetab oma meeleoluga igati sõnumit – klounid ei ole siin kontekstis lihtsalt naljaninad, vaid nukraks tegevalt tragikoomilised tegelased.

Kokkuvõtteks võib öelda, et see on ilus, klassikalise lahendusega klipp.

Klipp: CLOWNS
Klient: AUDI
Teostaja:  BBH LONDON

Auhinnad: 
Cannes Lions 2018
Gold – Film – Automotive
Bronze – Film Craft – Use of Licensed / Adapted Music

Koostöös loovfestivali Cannes Lions Eesti ametliku esindajaga Northern Lights Group tutvustab Edasi igal reedel maailma kõige tuntuma ja hinnatuma reklaamikonkursi tähelepanuväärsemaid töid.

Kadi Hugo

Kadi Hugo on Havas Creative loovjuht. Loe artikleid (1)