Raivo Vare: muutused toimuvad ka väljakujunenud radadel

Raivo Vare. Illustratsioon: Toon Vugts

Kuigi juba mõnda aega on olnud rahvusvahelises poliitikas nähtaval väljakujunenud rajad, on suvi siiski toonud neis kaasa ka mõningaid täiendusi või korrektiive.

Ukrainat loodetult NATO 75. tippkohtumisel liikmeks ei kutsutud. Lõpuks ometi hakkasid saabuma Ukrainasse ka kauaoodatud F-16 sõjalennukid. Ukraina sõjas liiguvad asjad üha enam vaherahu poole, kuigi muutustega senises reeglistikus. Venemaa aga jätkab survestamist, vallutamaks võimalikult palju territooriumi, mida loodab endale jätta. Erakorralised valimised Ühendkuningriigis päädisid oodatud tulemustega, aga Prantsusmaal siiski üllatasid. Pariisi olümpia avatseremoonia on kutsunud esile raevukaid vastandlikke reaktsioone, kuid selle spordisündmuse mõju Prantsuse sisepoliitika katlale on olnud pigem rahustav. USA valimiste võidujooksus toimus uus pööre. Värskelt lõi laineid mastaapne vangide vahetus Venemaa ja lääne vahel, mida Ukraina jaoks raamis taustal hoopis langenud sõdurite jäänuste vahetus.

Raivo Vare

Raivo Vare on hariduselt jurist, lõpetanud Tartu ülikooli õigusteaduskonna ja EBSi magistriprogrammi cum laude. Olnud riigiminister ning teede- ja sideminister, tippjuht pangandus- ning transpordi- ja logistikasektori firmades. Tegev paljude avaliku sektori ja erialaorganisatsioonide, samuti eraettevõtete juhtorganites. Kord kuus vahendab Raivo Vare Edasi lugejatele oma mõtteid tähenduslikest rahvusvahelise elu sündmustest. Loe artikleid (105)