Kadri Kroon: Tartu vaim elab Aparaaditehases

Foto: Kadri Kroon.

Kui Tartu vaimu otsida, siis tasub kindlasti minna Aparaaditehasesse, kirjutab Kadri Kroon. Söögi- ja joogipuudust tehases ei teki, pigem napib populaarsetel kellaaegadel istumiskohti.

Riia ja Kastani ristmikul laiuv vana tööstushoone on kultuuritehasena tõeliselt kihvtilt ellu ärganud. Seitsmekümnendatel valmistasid tehase õitseajal 1500 töölist siin suure saladuskatte all allveelaevaosi ja suitsukatteks vihmavarje. Nüüd tegutseb tehase territooriumil suuremat sorti salaselts, mis koosneb kultuuri-, kunsti- ja ökokogukonna liikmetest. Tehase eri majades on pesa leidnud loomefirmad, kunstnike stuudiod, disainerite ateljeed, Sofa Office’i koostöötamisala, väikesed teenusepakkujad ja omapärased butiigid. Tehase hoovist on kujunenud sooja ilmaga mõnus kohtumispaik. Suur roll on ala valdava õhustiku loomisel üliõpilastel. Aparaaditehase kuulutustetahvel kubiseb ürituste plakatitest, tegevusi jätkub igale maitsele, saab nii kõhutäidet kui vaimutoitu. Hipsterlikus sipelgapesas on tunda nooruslikku uljust, boheemlaslikke võbinaid ja maailmaparandamise soovi.

Kadri Kroon

Kadri Kroon on paadunud foodie, andunud veinifänn ja tulihingeline reisihull, kellele meeldib kogeda ehedaid hetki puhtast uudishimust elu ja maailma vastu. Tema soovituste järgi suurlinnades seigeldes on reisielamus garanteeritud. Kadri on Edasi toidu-, veini- ja reisirubriigi toimetaja. Loe artikleid (108)