Lauri Räpp: uitamise võlust

Karlova. Foto: Lauri Räpp.

Sügis muudab mõtlikuks. Aeg jääb justkui aeglasemaks. Kui suvel see lihtsalt haihtus, nüüd ta justkui libiseb pisitasa käest.

Suvine Tartu oli täis kiirustavaid inimesi. Üks kultuurisündmus ajas teist taga. Linnaosade- ja kohvikutepäevad, tänava- ja hoovikontserdid, Autovabaduse puiestee ja Aparaaditehase õue peal aset leidnud üritused – igale poole pidi jõudma. Rääkimata linna lähistel pakutust – loometegevusest looduseni. Südalinna välikohvikute jutuvada ja säärejooksu lõputu maraton linnatänavatel, katkematu veesõidukite jada Emajõel ja pärnaõielõhnaline kallasrada. Ent ühel hommikul – varem, alati varem kui arvasid – tajud näol jahedat tuult ja tunned, kuidas langevad lehed juukseid riivavad. Taipad, et midagi olulist on lõplikult läinud, mis muudab meele veidi kurvaks.

Lauri Räpp

Lauri Räpp on põline tartlane, väikeettevõtja ja kirglik seljakotireisija. MTÜ Heade Mõtete Klubi asutajaliige. Ta on avaldanud viis raamatut ning kirjutanud mitmeid kolumne ja artikleid Tartu kohta. Lauri kirjutab Edasi lugejatele elust Tartus. Loe artikleid (39)