Janek Murd: “Ava”. Uut Eesti muusikat

Janek Murd avaldas esimese loo “Ava” peagi ilmuvalt uuelt albumilt. Loole on teinud video Maido Hollo ja Joosep Volk (TOLM stuudio).

“Meid seovad mõned koostööd varasemast ajast – need on olnud tellimustööd, näiteks ETV saate “OP+” alguse- ja lõputiitrid,” kommenteeris Janek Murd. “Mina olen teinud muusika, tolmukad animatsiooni. Ja need kontaktid on olnud väga meeldejäävad just seetõttu, et suhtumine ja teostus on olnud detailne, põhjalik ning professionaalne. Selle aasta alguses tekkis mõte, et prooviks seekord teisiti, ei seaks mingeid piire ega raame, pole ju põhjust midagi ega kedagi reklaamida – laseks mõtte vabaks ja abstraktseks. Teeks kunsti ja lähtuks ainult muusikast. Lühidalt, nii sündiski “Ava”.”

“Janeki muusikast on kerge inspiratsiooni saada,” lisas Joosep Volk. “Just tema looming on mitmel korral tekitanud soovi luua sellega nii paralleelselt kui ühtse tervikuna toimiv visuaal. Muusika õhulisus ning koheselt tajutav kihilisus annab võimaluse ja ruumi animatsioonile, mida saab ankurdada instrumendilöökide pragudesse.”

Albumi on masterdanud Kaur Kenk.