Müügiguru Tarmo Tamm: Ibrahim Mukunga on ideaalne näide võitja mõttelaadist

Mukunga võit sokkides (!!!) on just parim asi, mis Eesti spordis juhtuda sai! See on minu arvates üks siinseid inspireerivamaid lugusid, mis võiks õpetada õiget “no excuses” mõttelaadi mitte ainult meie jooksjatele, vaid kõikide teiste alade esindajatele: korvpalluritele, jalgpalluritele, ettevõtjatele, müügiinimestele jne jne…

Olgem ausad – 9999 inimest 10 000st oleks sellises olukorras (Ibrahim Mukungal kadusid vahetult enne Tartu jooksumaratoni starti segastel asjaoludel jooksujalatsid, kuid ta läks ja jooksis sokkides – toim) alla andnud. Mukunga ei läinud aga lihtsalt starti – ta läks võitma ja rekordeid lööma! Mina sain sellest loost igatahes väga palju inspiratsiooni! See on järjekordne tõestus sellest, kui olulised on uskumused! Kas usud, et suudad või usud, et ei suuda – mõlemal juhul on sul tõenäoliselt õigus!

Konkurents on edasiviiv jõud ja on täiesti arusaamatu, miks seda vältida üritatakse. Kui tahad tippu jõuda, pead mõtlema, treenima ja töötama nii nagu tipud seda teevad. Antud juhul toodi ideaalne näide võitja mõttelaadist meile koju kätte ja ikka leitakse põhjust vingumiseks? Arusaamatu.

Tarmo Tamm on müügiagentuuri Sellit! tegevjuht

Janeck Uibo

Janeck Uibo on Edasi.org asutaja ja peatoimetaja. Loe artikleid (261)