Kadri Kroon: Eesti parimad palad Dubai maailmanäitusel

EXPO 2020 Dubai maailmanäituse Eesti paviljon.

Kadri Kroon vestleb teist põlve restoranipidaja Kaisa Tiigiga (25) toitlustusettevõtjaks kujunemisest ja EXPO 2020 Dubai maailmanäitusel perefirma Carmen Cateringiga Eesti toidu esindamisest ning uurib, mida Eesti paviljonis külalistele ka pakutakse.

Esimene maailmanäitus toimus 1851. aastal Londonis. 2020. aastal koroona tõttu ära jääänud Dubai EXPO näitus avati pidulikult 1. oktoobril. Kõrbesse on rajatud 600 jalgpalliväljaku suurune linnak, kus eksponeerivad oma mobiilseid, jätkusuutlikke ja leidlikke saavutusi 192 riiki. Maailmanäitustel on pidevalt innovaatilisi lahendusi presenteeritud, esitletud on esimest diiselmootorit, telefoni, jäätisevahvlit ja röntgeniaparaati, hiljem ka televiisorit ja robotit. Esmakordselt Araabia maades toimuvale näitusele oodatakse vaatamata pandeemiale 25 miljonit külastajat. Rahvale pakuvad süüa 200 restorani ja meelelahutuseks toimub 60 etendust.

Kadri Kroon

Kadri Kroon on paadunud foodie, andunud veinifänn ja tulihingeline reisihull, kellele meeldib kogeda ehedaid hetki puhtast uudishimust elu ja maailma vastu. Tema soovituste järgi suurlinnades seigeldes on reisielamus garanteeritud. Kadri on Edasi toidu-, veini- ja reisirubriigi toimetaja. Loe artikleid (108)