Raivo Vare: sügis tuleb tormi-iilidega

Raivo Vare. Illustratsioon: Toon Vugts

Sügis on alanud poliittuulte puhangutega erinevates maailma osades. Meile siin kõige lähemal toimusid kahed valimised – Venemaal ja Saksamaal –, mis tekitasid täiesti erinevaid suundumusi. Lisaks räsib maailma eri osi juba mõnda aega – ja jätkab seda ilmselt veel mitmeid kuid – ootamatu energiakriis, toiduainete hinna tõus ja laiemalt inflatsiooni kasv, mida ei võimud ega tarbijad ning isegi tootjad pole suutnud piisaval määral ette näha. USA sisepoliitiline vastasseis samuti teravneb ja vaid viimasel hetkel saavutatud kokkuleppega õnnestus hoida föderaalvalitsus käigus, tõstes selle finantseerimiseks vajalikku laenulage. Üha enam selgub ka, et Afganistani haaranud Talibani uus nägu ei paista liiga palju erinevat selle vanast näost, kuid maailm on ilmselt nüüd valmis sellega ka mingil kujul leppima. Aga eks tuuled selleks ongi, et õhku puhastada…

“Valimised” Venemaal

Septembris olid valimised Venemaal ja Saksamaal – kahes meie jaoks siin Eestis nii olulises Euroopa riigis. Muidugi olid nad täiesti erinevad nii olemuselt, korralduselt kui ka tähenduselt.

Raivo Vare

Raivo Vare on hariduselt jurist, lõpetanud Tartu ülikooli õigusteaduskonna ja EBSi magistriprogrammi cum laude. Olnud riigiminister ning teede- ja sideminister, tippjuht pangandus- ning transpordi- ja logistikasektori firmades. Tegev paljude avaliku sektori ja erialaorganisatsioonide, samuti eraettevõtete juhtorganites. Kord kuus vahendab Raivo Vare Edasi lugejatele oma mõtteid tähenduslikest rahvusvahelise elu sündmustest. Loe artikleid (98)