Arvustus. Jätkusuutliku moe fännide iga-aastane palverännak Koplisse

"D_O_M" ehk "Disain on moes" on vaatemänguline moesündmus, mille eesmärgiks on tutvustada aeglasele moele keskendunud Eesti brändide lugusid, mõtestada nende olemust, tutvustada nende nägu ja tegu. Pildil Xenia Joosti projekt-kollektsioon "BalticSeaBlue". Foto: Disainiöö.

Disainiöö raames traditsiooniliselt toimunud moeetendus “D_O_M – Disain on moes” tõi 22. septembril jätkusuutlikust moest huvituva ja uudishimuliku moepubliku ette kolm alles esimesi kollektsioone tutvustavat verinoort Eesti brändi kõrvuti Xenia Joosti loominguga.

Aastate jooksul testitud formaat on tõestanud, et “D_O_M – Disain on moes”, on sündmus, kus uued ja veel oma väljakujunemata publikuta brändid toovad saali ikkagi vaatajaid täis, sest tegijate valikud on usaldusväärsed ning etendus garanteeritult enamat kui vaid mööda lava kulgevad modellid. Ega kogu atmosfäär isegi millegi poolest tuntud brändidega moenädalaid meenuta – tutimütsides ja talvesaabastes moepublik karastava õhutemperatuuriga Põhjala tehases kannatalikult klapptoolidel etendust ootamas ei ole päris võrreldav Riia moenädala melu ja seltskonnaga, Pariisist rääkimata.

Silvia Pärmann

Silvia Pärmann on Edasi kaasautor, fotograaf ja ajakirjanik, kes on viimased kümme aastat toimetanud mitut arhitektuurile, disainile või moele keskenduvat ajakirja. Loe artikleid (260)