Podcast “Hakkame tegutsema! – Kristjan Puustusmaa

“Hakkame tegutsema” on podcast inimesele, keda huvitab ettevõtlus, areng ja kes soovib kuulata teiste tegusate inimeste lugusid. Seekord on külas Kristjan Puustusmaa, kes juhib rahvusvahelist kullerteenust ja kiirtransporti pakkuvat ettevõtet Bullet Express.

Kristjan Puustusmaa

Loos kuuleme, kuidas Kristjan ettevõtjaks sai, mis võib juhtuda, kui sõpradega ettevõtet teha, mida Kristjan arvab ettevõtlusest, kuidas fookust seada ja kasumlikumaks hakata, mis võib juhtuda, kui vale inimese palgata, kuidas pankrotist välja tulla, miks ei tasu alla anda ja palju muud põnevat.

Mõtteid

  1. Ettevõtjaks saamisest. Iga inimene, kes valib ettevõtluse, saab ühel hetkel selleks ise valmis. Algne motivatsioon on raha. Mina ei tulnud sellisest perest, kus oleksin saanud rahapataka kaasa, olen pidanud kõik ise ära tegema. Arusaam, et mul on võimalik teenida lisaraha, kui teen midagi rohkem, tõmbas käima. Ettevõtjaks hakkasin suuresti ka seetõttu, et minu ja toonase tööandja vahel kadus ära usaldus ja edasiviiv jõud. Läksime poolte kokkuleppel lahku. Selleks hetkeks olin vaimselt valmis ise riskima ja tegema asju nende mängureeglite järgi, mis minu jaoks on mugavad.
  2. Äri ei ole ainult väliskorporatsioonid ja suurettevõtted. Eesti majandus ei koosne ainult suurtest ettevõtetest, vaid väga paljuski väikestest ja keskmistest ettevõtetest. Nendest inimestest, kes ühel päeval on otsustanud midagi tegema hakata ja lükkama seda vankrit edasi. Jube kihvt, et Eestis tehakse nii palju asju ja et nende kaupa on ka välisturgudel näha. See motiveeris ja julgustas ka ise proovima.
  3. Ole valmis intensiivseks tööperioodiks. Iga inimene, kes alustab ettevõtlusega ja kui see saab tema põhitöökohaks, siis esimesed 5 aastat on väga intensiivne aeg ja kui ei suuda roolist kinni hoida, siis piltlikult öeldes on väga lihtne sõita vastu puud.
  4. Klienditeenindus on prioriteet nr1. Müük ja turundus on iga ettevõtte jaoks, kes alustab või teeb midagi, väga oluline. Alates sellest hetkest, kui jõutakse esimese kliendini, puututakse kokku klienditeenindusega. Ja esimeste klienditega tuleb kohe tegeleda, et n-ö esimene rivi oleks korras.
  5. Hakkama saamisest. Meid tõukas edasi mõte – me lihtsalt peame hakkama saama, teist varianti ei ole! Otsustasime ära, et oleme ettevõtjad ja – nüüd me teeme.

 

“Hakkame tegutsema!” on podcast, mida veab noor ettevõtja Indrek Põldvee.