Peeter Koppel: hinnatõus – tuleb siis või ei tule?

Illustratsioon. Shutterstock.

Kuidagi ebamugav tunne on. Nimelt on hinnatõus hakanud ka endale veidi konkreetsemalt mõjuma. Seda, et midagi taolist võib juhtuda, oli oodata. Lisaks näitab seda nüüd ka ametlik inflatsiooninumber.

Aeg-ajalt näidatakse aga kuskil tõsise näoga keskpankurit, kes ütleb, et praeguse inflatsioonipuhangu puhul on tegemist sügavalt ajutise nähtusega, mis tuleneb sellest, et tervisekriisi teatud raamidesse surumine tekitas olukorra, kus inimesed hakkasid suurtel kiirustel ja hulgakaupa majanduses jälle aktiivsemalt (ja korraga!) siblima. Ning muidugi ka sellest, et erinevad tervisekriisist tingitud pausid tekitasid akuutset puudust igasugustest väiksematest vidinatest, mida on suuremate vidinate tootmiseks hädasti vaja. Nõudlus teatavasti nende suuremate vidinate järele paiskus välja otsekui paisu tagant!

Peeter Koppel

Peeter Koppel on on varahaldur, kes kommenteerib sageli Eesti meedias majandusteemasid, eriti finantsturgude käitumist ja seda mõjutavaid tegureid. Peeter on Redgate Wealth’i investeeringute valdkonna juht. Loe artikleid (79)