Disain. Milano disaininädal vaatas mineviku järele õhkamata pandeemiajärgsesse maailma

Salone del Mobile üks messihallidest. Foto: Diego Ravier/Salone del Mobile.Milano.

Me tahame end igal pool taas turvaliselt tunda, mitte ainult oma kodus, vaid ka avalikus ruumis. Disainil, mööblil, valgustitel on selles suur roll – need on tööriistad, millega kujundame oma keskkonda ringi. Milano disaininädal pakkus välja lahendusi ja uusi võimalusi.

Aastakümneid igal aastal aprillis toimunud Salone del Mobile, mis on olnud peamiseks sisustustrendide suunanäitajaks Euroopas, toimus pärast 18 kuud kestnud vaikust seekord septembris. Vaatamata tavapärasest kordi väiksemale mahule pretendeeris see siiski kõige olulisemate disainimaailma sõnumite edasikandja rollile – korraga mitme kriisi põhjustatud šokist toibuv ja uue reaalsusega kohanev maailm ei janunegi ehk kogu aeg uute asjade järele. Seekord Supersalone nime kandnud mess ja sellega samaaegselt Milano linnas toimunud mitmed muud disaininäitused ja -üritused peegeldasid maailma, mis tahab rohelisemat elukeskkonda, rohkem positiivsust, rahulikku kodust heaolu.

Silvia Pärmann

Silvia Pärmann on Edasi kaasautor, fotograaf ja ajakirjanik, kes on viimased kümme aastat toimetanud mitut arhitektuurile, disainile või moele keskenduvat ajakirja. Loe artikleid (260)