Video. Keeruline lihtsaks, lihtne põnevaks: “Tundmatu Aafrika”. Arvamusfestival

Aafrikat on peetud veel mõnda aega tagasi “kaotatud kontinendiks”. Seda on lõhestamas arvukad ajaloolis-poliitilised, usulis-kultuurilised, loodusressursside ja majandushuvidega seotud ning muud konfliktid. Kuid samas on tegu kontinendiga, mille kasvupotentsiaali on alahinnatud.

Sealne elanikkonna juurdekasv moodustab sajandi keskpaigaks kaugelt üle poole ning noorte inimeste osakaal sealsetes ühiskondades on kordades suurem, kui vananeva ühiskonnaga juhtmaades. Aafrika riikide majanduskavu tempod jätavad teiste piirkondade, isegi Kagu-Aasia omad kaugele selja taha. Kõik see räägib tohutust potentsiaalist. Kas ja kuidas seda paremini ära kasutada? Mis on seejuures ohud ja eripärad? Rääkida tuleks ka sellest, mis peab olema läänemaailma roll ja kuidas teha, et aafriklased ei liiguks massiliselt ära oma kodust.

Arutelu juht: Karin Kaup-Lapõnin (endine diplomaat, IT ettevõtja). Osalejad: Ken Saan (kultuuriettevõtja, seikleja), Tanel Sepp (Eesti asjur Aafrika Liidu juures), Ilmar Raag (filmilavastaja, Edasi kaasautor). Paneelarutelu valmistas ette Edasi kolumnist Raivo Vare.