Raul Oreškin: Voronja staar!

Foto: Ruudu Rahumaru.

Sibulasaak on sel aastal põuase suve tõttu kasin. “Sibul jäi väikeseks, kuna mugulad tuli varakult üles võtta, sest sibulapealsed kuivasid ära, muidu keerutavad sibulad end nagu kruvipead sügavale mulla sisse ja pärast neid enam kätte ei saa,” annab naabri-Aino edasi kohalikku pärimust.

Ka igal suvel Voronja külalisi ahhetama pannud rabarber võtab kevadel küll hoogu, et taas ülepeakõrguseks sirguda, aga koos kuumalainega kahaneb ta üsna kiirelt tavamõõtu taimeks. Põud kuivatab aias ka paljud teised taimed. Seevastu sobib palavus kaheksa aastat tagasi mulda pistetud viinapuule nagu valatult.

Raul Oreškin

Raul Oreškin elab sügistalvisel perioodil Tartus ning kevadel ja suvel vanausuliste külas Varnjas, kus nad koos elukaaslase Kaili Kasega kalurimaja paadikuuris igal suvel Voronja galerii avavad. Viimastel aastatel on Raul tegutsenud ka kokana Karlova kodukohvikus „Lev ja Leevike“, avanud Aparaaditehases HAKI galerii ja töötanud teatrijuhina Tartu Uues Teatris. Raul on "Minu" lugude sarjas ilmunud raamatu "Minu Peipsiveer" autor ning käesoleval aastal ilmus Tartu linna tellimusel tema kolmas raamat "Tartu hääled". Raul jagab Edasi lugejatele oma tähelepanekuid eluolust Peipsiveerel ja Tartus ning laiemalt kultuuripõllul toimuvast. Loe artikleid (46)