Vestlussaade “1STAGE”Ari Matti Mustonen: “Ma ei ole ebaõnnestumist kunagi kartnud”

Vestlussaade “1STAGE” toob avalikkuse ette lood ägedatest Eesti inimestest, et näidata, kuidas nad töötavad, millised on nende harjumused ja kuidas nad on jõudnud selleni, kellena meie neid täna tunneme. Seekordseks saatekülaliseks on stand-up-koomik Ari Matti Mustonen, kelle tähelend Eesti komöödiamaastikul ei ole märkamata jäänud ühelgi huumorihuvilisel. Milline aga näeb välja see osa teekonnast, mis esmapilgul avalikkusele silma ei paista? Just sellel teemal Ariga vesteldigi. Loomulikult sai vestluses ka veidi nalja. Tegemist on konkurentsitult kõige enam vaadatud saatega seni salvestatud episoodidest.

Mõtteid vestlusest:

  • Kui mul hakkas minema hästi, piletid hakkasid müüma, inimeste tähelepanu hakkas tulema, siis ütlesin mänedžerile, et mul väga veab. Mul lihtsalt vedas, et sattusin Austraaliasse, et alustasin Melbourne’is, kus on väga arenenud skeene. Aga mänedžer ütles mulle: “Ooot-oot, miks sa nii ütled? Sa ju ise kolisid sinna, ise olid kodutu, sokke pesid kraanikausis…” Ja ma ei olnud kunagi niimoodi mõelnud. Ei olnud mõelnud, et peaksin endale ka selle eest natuke au andma.
  • Ma ei ole finantsilist ega loovuslikku ebaõnnestumist kunagi kartnud. Ma ei näe kartmises mingit väärtust – vahet ju pole.
  • Ma ei saa öelda, et oleksin parem koomik, kui kirjutaksin rohkem. Aga ma kirjutan iga päev. Kirjutan iga päev tund, vahel kaks, vahel kolm. Mõtlesin juba alguses, et mis siis, kui äkki teeb see mind ühe protsendi võrra paremaks koomikuks. Äkki korra päevas tuleb üks asi meelde ja kirjutan selle üles. Ja kui teen seda kümme aastat jutti, siis peab see ju midagi tähendama. Tunnen, et vähemalt lavale minnes olen mingit moodi ette valmistunud, kasvõi mentaalselt.
  • Inimesed vahel kasutavad introverdiks olemist vabandusena a la “ma olen introvert, ma ei saa siin keskkonnas hakkama”. Ma ütleks selle peale, halb õnn tõesti, aga kui sa tahad tööd saada või elus midagi teha, siis sa pead oma käe välja sirutama, inimesele silma vaatama ja kätt suruma. Sorri, selline elu on. Sest mõnikord oled sa Põlvast, sa ei oska kohe nii hästi inglise keelt, aga siis võtad “working holiday” viisa Austraaliasse, sirutad seal käe välja ja põrutad julgelt – Hello, siin ma olen!

1STAGE’i eesmärk on vestelda edumeelsete inimestega, et jagada nende teadmisi ja harjumusi suurema kuulajaskonnaga. See ei ole intervjuu ega küsitlus. See on vestlus. Sukeldume sügavale meie külalise mõttemaailma. Nende intiimsete ja ausate vestluste eesmärk on olla inspiratsiooniks nii meile endale kui ka vestluse vaatajale. Meie külalised on pärit erinevatest eluvaldkondadest: meelelahutus, ettevõtlus, sport, kunstid, muusika, film, teater jpm.