Fotolugu: see tühi maailm. Meile jääb vaid tolm

Foto: Nick Brandt / Fotografiska Tallinna loal.

“Ma arvan, et paljud tunnetavad seda tohutut ülekohut või siis on nad selle suhtes tundetuks muutunud,” ütleb Nick Brandt, kes käsitleb oma töödes inimese hävitustööd Ida-Aafrika looduse kallal ning näitab maailma, mille on üle võtnud amokki jooksev arendamine.

“Me kõik saame olla osa paremast, inimlikumast, kaastundlikumast ja jätkusuutlikumast valikust sellel planeedil, mõni väiksel ja teine suurel määral, aga meist igaühe tegevus loeb. Jõuame veel päästa kriitilise tähtsusega ökosüsteeme ja arvutult elusid,” sõnab Brandt, vaadates siiski lootusrikkalt tulevikku.

Nick Brandt sündis 1964. aastal Suurbritannias Londonis ning elab praegu USA-s Californias. Tuntust kogus Brandt 90ndate algul muusikavideote lavastajana, olles mitmete auhinnatud videote taga, nagu Michael Jacksoni “Earth Song” ja “Stranger In Moscow” ning Whitney Houstoni “I Have Nothing” ja “I Will Always Love You”. Aastal 2001, olles pettunud, et ei suutnud filmilindile jäädvustada oma tundeid ja armastust loomade vastu, mõistis ta, et fotograafia abil on seda võimalik saavutada. Tema näitus “See tühi maailm. Meile jääb vaid tolm.” on Fotografiskas avatud alates 3. septembrist.