Suur intervjuu. Kadri Liigi vestlus Andrei Kortunoviga. Mõtestades tänast Venemaa välispoliitikat

Kadri Liik ja Andrei Kortunov 2018. aastal Sotšis Valdai mõttekoja foorumil. Foto: ITAR-TASS News Agency/Alamy Live News

Venemaa välispoliitilise mõtte arengut, selle ajalugu ning selle suhet tegevpoliitikaga aitab Edasi lugejal mõista Venemaa välissuhete nõukogu tegevdirektor Andrei Kortunov – üks väheseid inimesi Moskvas, kes mõistab hästi nii Euroopa Liitu kui Venemaad, kes lävib Moskva võimuladvikuga, ent on hinges – ja väljaütlemistes – üsna varjamatult liberaal.

Eestist ja läänest üldiselt käiakse Venemaal järjest vähem. Koroona-ajastul veel eriti vähe. Samuti ei ole Venemaast, ka kohal käies, alati lihtne aru saada – millist juttu tasub tõsiselt võtta, aga mis on lihtsalt udu? Sestap otsustame igaks juhuks alati halvimat uskuda ning sealse diskussiooni nüansse me tihtipeale ei märka.

Kadri Liik

Kadri Liik on lõpetanud Tartu Ülikooli ajakirjandusteaduskonna ning tal on magistrikraad diplomaatias Lancasteri ülikoolist. Alates 2012. aastast töötab ta mõttekojas Euroopa Välissuhete Nõukogu ning kommenteerib Venemaa ja Euroopa poliitikat maailma mõjukamatele meediaväljaannetele. Loe artikleid (10)