Kas teadsid? Kuidas toimub rahvaloendus?

Kust meie teame mitu inimeset elab Eestis? Kust Statistikamet seda teab? Vastus on lihtne, sest rahvaloenduse käigus loetakse kõik üle, lisaks inimestele loetakse üle ka kõik eluruumid. Kuid sellel aastal Eestis toimuv rahvaloendus on veidi teistsugune.

Me ei mõtle sellele, aga me jätame igapäevaselt igale poole oma andmeid – näiteks siis, kui kasutame poes kliendikaarti, kullerile oma asukohta jagame või külastame arsti. Kogutud andmeid töödeldakse, et muuta teenuseid, mida me tarbime, mugavamaks ja efektiivsemaks. Riik ei ole siinkohal erandiks, tegelikult on tal meie kohta eelnevalt juba palju teada.

Kuidas rahvaloendust korraldatakse ning andmeid kogutakse, sellest saabki seekordses videos teada. Episoodi valmimisele aitas kaasa Statistikaamet.

“Kas teadsid?“ on Edasi videosaade, mille iga osa tutvustab ühte valdkonda või ettevõtmist. Püüame avada ja selgitada taustu, visualiseerida andmeid ning muuta seeläbi keeruline lihtsaks. Või siis lihtne ja igapäevane põnevaks. Eesmärk on innustada ja hoida üleval uudishimulikku meelt, pakkudes vaatajatele meelelahutuslikus võtmes läbimõeldud ja harivat sisu.