Valner Valme: lõpukirjand

Tindiplekk

Esmaspäeval, 24. aprillil kirjutasid abituriendid lõpukirjandit. Kehastusin keskmiseks Eesti poliitikuks (keskmiseks tähendab, et on paremaid, aga kindlasti ka halvemaid näiteid) ja tegin selle mängu kaasa.

Võimalik oli valida 4 teema vahel. Esimese variandi valinud eksaminandid võisid käsitleda ilukirjanduse mõju tänapäeva ühiskonnas ning analüüsida, kas ilukirjandus on eluliselt vajalik nähtus. Teises variandis sai arutleda, kuidas mõjutavad stereotüübid tänapäeval arvamust soorollidest ja millised muutused on toimunud inimeste arusaamades viimase sajandi jooksul. Kolmanda variandi valinud võisid analüüsida, mis tagajärjed võivad olla, kui inimesed alahindavad ohte ja ülehindavad võimalusi, mida on kaasa toonud informatsioonist küllastatud ja sotsiaalmeediast mõjutatud maailm. Neljas variant võimaldas arutleda, kuidas muudab tehnoloogia areng tööturgu ja õppimisvõimalusi ning mis on selle positiivsed ning negatiivsed küljed.

Valner Valme

Valner Valme on kultuurikriitik. Edasi kultuuritoimetaja, elektroonilise muusika saate "Lift" (IDA Raadio) juht. Loe artikleid (245)