WATEVA: “Disposable Society”. Uut Eesti muusikat

Elektroonilise muusika kollektiiv WATEVA avaldas debüütalbumi “Disposable Society”. Postapokalüptilises vaimus kontseptalbumilt leiab 13 lugu tuntud vokalistidega. “Disposable Society” ilmus elektroonilisel kujul ja on saadaval kõikidel muusikaplatvormidel.

Bänd soovib plaadiga tõmmata tähelepanu tarbimisele ning sellele, kuidas see inimkonda ja planeeti Maa pikas perspektiivis mõjutab. Albumi nime saamise lugu ulatub aastasse 2019, mil koos Mannaga albumi nimilugu “Disposable Society” kirjutati. WATEVA liikmed Hugo Martin Maasikas ja Kris Evan Säde kujutasid ette maailma 1000 aasta pärast; aega, kui kõik on ära raisatud ja puuduvad riigipiirid.

“Kui olime Mannaga stuudios, hakkasime rääkima kliimast ja praegusest olukorrast maailmas üldiselt. Iga albumil olev lugu esindab hetke kellegi elust, mis tulevikumaailmas veel endiselt Maa peal olemas on, ja jutustab eri perspektiividest lühikesi lugusid,” räägib Hugo Martin Maasikas Hollandi plaadifirma Heroic alt ilmunud helikandjast. Album on saanud mõjutusi ka viimase kahe aasta jooksul maailmas toimunust – seletamatust ilust keset kaost.

Maasikas ja Säde lasid end albumit kirjutades loomingulistest piiridest vabaks: lisaks WATEVA-le omastele energilistele house-muusika elementidele kõlab plaadil mõjutusi muudest stiilidest ja eri kultuuridest. Albumil teevad vokalistidena kaasa Manna, NOËPKarl KillingEmily JAsenaDaniel Levi, Stefan ja Donkong.

Wateva muusikat on avaldanud mainekad plaadifirmad nagu Future House Music, Armada, Selected. ja NoCopyrightSounds ning nad on üles astunud lavadel ja festivalidel üle Euroopa.

Kuula albumit: