Karmen Reinpõld: olümpiakogemus. Treeneripäevik

Foto: Nobuhiko Tanabe.

Tokyo 2020 olümpiamängud toimuvad siiski! Ja Janika Lõiv on täitmas oma unistust, startides esimese eestlasest naismaastikuratturina olümpial. Et tabada argipäeva, protsessi ja sellega kaasnevat, alustan treeneripäeviku pidamist juba juuli alguses, kui toimub viimane maailmakarika etapp ja olümpiastardini jääb kolm nädalat.

Esmaspäev, 5. juuli 2021

Eile oli keerukas päev. Janika võistles reedel Prantsusmaa maailmakarika etapi lühivõistlusel, kus kõik tundus hästi olevat – jõudu jagus ja sama näitasid ka mõõdetavad numbrid. Salamahti lootsin, et ta realiseerib head seisu pühapäevasel põhivõistlusel. Nii see ei läinud. Võistlusaegset jooksvat pingerida vaadates oli Janika kukkunud esimese ringi lõpuks umbes kolmekümnendale positsioonile. Eeldanuks pigem jõudmist sinna 15 kanti ja sealt üles rühkimist, ideaalis TOP10-sse. Aga kõva mutt oli ja pressis pea maas ennast lõpuks 17-ndaks. Samas, kukkumisi oli palju ja kui nad Prantsusmaalt kohe Itaalia poole edasi sõitsid, siis autos tehtud fotode pealt nägid mõlemad põlved väga räsitud ja paistes välja. Oeh, kurja küll… mõtlesin, et sellist vigastust poleks nüüd küll kolm nädalat enne Tokyo olümpia starti vaja.

Karmen Reinpõld

Karmen Reinpõld on ratturite ja triatleetide treener, tervisekäitumise ja heaolu õppekava doktorant Tallinna Ülikoolis. Ta teeb koostööd nii tipp- kui harrastussportlastega, püüdes juhtida treeningprotsessi, kombineerides teadust ja igapäevast treeningpraktikat – numbrid ja graafikud on sama olulised kui kuulamine, mida sportlane räägib ja tunneb. Ka ühiskonna kehakultuuri trendid kõnetavad – kuidas panustada, et pikendada tervelt elatud elu? Loe artikleid (15)