Peaasi.ee kogemuslugu – Robert: “Kui olla oma rõõmu, armastuse, viha, hirmu või kurbusega pidevas ühenduses, siis kogeb depressiooni vähem”

Depressioon on väga levinud vaimse tervise häire. Seda esineb hinnanguliselt 20% inimestest. Aga õnneks on depressioon suhteliselt hästi ravitav.

Mõtteid videost:

  • Suur osa depressioonist möödub sellega, et sa üritad vältida valu vastuvõtmist. Tehakse kõiki muid asju, et seda mitte läbi elada ja kogeda. Aga kui see vastu võtta ja mitte selle eest ära joosta, siis tekib ka muu alternatiiv, võimalus perspektiivi muuta jne.
  • Baasemotsioonidega tuleb ühenduses olla, aga probleem on selles, et me ei taha osadega ühenduses olla. Näiteks väga paljud depressiivikud ei ole vihaga ühenduses. Arvataske, et viha on kuidagi negatiivne asi, aga tegelikult viha ei ole negatiivne. See, kuidas me viha kasutame võib olla negatiivne, aga ka positiivne – võin näiteks minna trenni ja luua enda elus muid muutusi, olgu need füüsilised või elulised. Aga samamoodi võib viha kasutada ka kibedelt. Samamoodi on kurbusega, see võib olla väga inspireeriv.
  • Ma arvan, et kui olla oma rõõmu, armastuse, viha, hirmu või kurbusega pidevas ühendus, siis kogeb depressiooni vähem.

Vaata videot ja tutvu lähemalt noorte vaimse tervise portaalis Peaasi.ee – Pole hullu! http://peaasi.ee/depressioon/