Indrek Saul: vaktsineerida või mitte vaktsineerida?

Laias laastus vähendab vaktsineerimine haigestumist 90%. Foto: Shutterstock.com

Ma olen paar nädalat oma Facebooki ajajoonel arutlenud väga erineva koroonavaatega inimestega. Üks suurimate vaktsineerimisvastaste trump on “aga vaktsineeritud ju jäävad ka haigeks”. Teine, vähe lahjem kaart “aga vaktsineeritud levitavad ka haigust”. Jutt jummala õige. Jäävad. Levitavad. Milles siis asi? Kas nende argumendid on õiged?

Lahtiütlus: Kommentaari autor Indrek Saul on kasvustrateeg ja see on algselt ilmunud tema sotsiaalmeedia kontol. “Mul puudub isiklik huvi ja kasu koroonakriisi analüüsimisest. Teen seda omast vabast ajast ja tahtest. Teen seda, sest mul on selleks vajalikud oskused, kogemused, korralik matemaatika, statistika, analüütika ja metroloogiaalane haridus TalTechist ja üle 20 aastane strateegilise ja süvaanalüüsi kogemus. Teen seda, sest seda on kogu ühiskonnale vaja.”

Indrek Saul

Indrek Saul on strateegia konsultant ja kasvustrateeg. Tal on kaks kõrgharidust (Tallinna Tehnikaülikool, elektroonikainsener ja Tartu Ülikool, ärijuhtimine) ning põhjalikud matemaatika, statistika, analüütika ja metroloogiaalased oskused. Tal on kindel veendumus, et analüütiline võimekus ja andmekirjaoskus on moodsas maailmas väga olulised edutegurid. Viimase 20 aasta jooksul on ta nõustanud eri majandussektorites rohkem kui 150 ettevõtet ja teinud umbes 250 avalikku koolitust ja seminari. Loe artikleid (1)